Mirazadi Z, Pilehvar B, Meshkatalsadat M H, karamian R, Alirezaei M, Khonsari A. The effect of main ecological factors on essence yield percent of myrtus communis in different forest sites of Lorestan province. yafte 2012; 14 (3) :103-111
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-810-en.html
Abstract: (12814 Views)
مقدمه: مورد Myrtus communis درختچه همیشه سبزی است که از خانواده Myrtaceae میباشد. در نظر گرفتن ویژگیهای محل رویش و موقعیت گیاه در طبیعت از عمده عواملی است که میتواند بر میزان اسانس و مواد موثره گیاه تاثیر زیادی داشته باشد.
بحث و نتیجهگیری: رویشگاه کرکی کمترین میزان تولید اسانس را در بین رویشگاه های مورد استان لرستان به خود اختصاص داده است. همچنین در مجموع جهت جنوب غربی با جهتهای شمالی و جنوبی به لحاظ میزان اسانس تفاوت معنیداری نشان داد.
یافتهها: نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون، وجود ارتباط مستقیم معنیدار بین ارتفاع از سطح دریا و درصد بازده اسانس (358/0r= و049/0p= ) و همچنین ارتباط معکوس بین میزان سدیم خاک و درصد بازده اسانس (405/0r = و 027/0p = ) را نشان داد. بین درصد بازده اسانس در رویشگاههای مختلف و همچنین جهات جغرافیایی مختلف اختلاف معنیداری مشاهده گردید.
مواد و روشها: به منظور بررسی تاثیر عوامل اصلی اکولوژیکی موثر بر میزان اسانس درختچه مورد، ازچندین رویشگاه اصلی مورد دراستان لرستان نمونه برداری به عمل آورده و از هر منطقه 40 گرم برگ خشک اسانس گیری شد و درصد بازده اسانس برگ های مناطق مختلف به دست آمد. علاوه بر آن مولفه های اصلی فیزیوگرافیک هر کدام از رویشگاه ها (شیب، جهت دامنه، ارتفاع از سطح دریا) نیز اندازه گیری شد. از بین عوامل اکولوژیک قابل اندازه گیری نیز عناصر سدیم، پتاسیم، منیزیوم و کلسیم و میزان اسیدیته و شوری خاک مورد اندازه گیری قرار گرفت.
Type of Study:
Research |
Received: 2012/09/17 | Accepted: 2014/06/14 | Published: 2014/06/14