دوره 8، شماره 1 - ( 3-1385 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 75-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ostadrahimi A, Mahboob S A, Totonchi, Dastgiri S, dadgar L. Prevalence and intensity of food insecurity (hunger and hidden hunger aspects) in AsadAbadi region of Tabriz. yafte. 2006; 8 (1) :75-81
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1056-fa.html
استادرحیمی علیرضا، محبوب سلطانعلی، توتونچی هلدا، دستگیری سعید، دادگر لیلا. میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و گرسنگی پنهان در منطقه اسد آبادی تبریز. مجله علمی پژوهشی یافته. 1385; 8 (1) :75-81

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1056-fa.html


چکیده:   (7373 مشاهده)
مقدمه: ناامنی غذایی و گرسنگی می تواند علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی، تبعات اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته باشد. از اینرو تامین امنیت غذایی برای جامعه به عنوان یکی از اهداف کلان برنامه ریزیهای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و پنهان در شمال غرب تبریز به عنوان نمونه ای از وضعیت ناامنی غذایی در استان آذربایجان شرقی به اجرا درآمد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 300 نفر( دامنه سنی 78-18 سال) که از این تعداد 168 نفر زن و 132 نفر مرد بودند انجام گرفت. برای انتخاب افراد مورد مطالعه نمونه گیری به روش نمونه گیری آسان انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای که شامل مشخصات فردی( سن، جنس، وزن و قد) افراد مورد مطالعه بود، کامل شد و سپس اطلاعات مربوط به مواد غذایی توسط پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعت گذشته که شامل ثبت غذای سه روز هفته( یک روز تعطیل و دو روز وسط هفته) بود تهیه گردید. شاخص گرسنگی عیان مصرف ناکافی انرژی و شاخص گرسنگی پنهان مصرف ناکافی مواد مغذی کلیدی تعیین گردید و سپس با برنامه کامپیوتری Nutrition III آنالیز داده ها انجام گرفت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل، ناامنی غذایی در جامعه شیوع بالایی دارد که با توجه به تاثیر آن در سلامت افراد، برنامه ریزی برای حل مشکل و همچنین دادن اطلاعات صحیح در مورد دریافت مواد غذایی متعادل، متنوع و کافی لازم و ضروری به نظر می رسد. یافته ها: میزان شیوع ناامنی غذایی از بعد گرسنگی عیان 26 درصد و از بعد گرسنگی پنهان 6/41 درصد بود. در افراد با گرسنگی عیان، 100 درصد افراد کمبود کلسیم، 8/94 درصد کمبود ریبوفلاوین، 3/74 درصد کمبود پروتئین و 4/56 درصد کمبود ویتامینA داشتند. در افراد با گرسنگی پنهان، 6/89 درصد کمبود کلسیم، 6/77 درصد کمبود ریبوفلاوین، 2/19 درصد کمبود پروتئین و 6/9 درصد کمبود ویتامین A داشتند. به طور کلی فقط 3/32 درصد افراد مورد مطالعه از لحاظ تامین هر پنج ماده مغذی کلیدی یعنی انرژی، پروتئین، ویتامینA، ریبوفلاوین و کلسیم امن بودند.
متن کامل [PDF 249 kb]   (1414 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb