دوره 14، شماره 5 - ( 11-1391 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (11064 مشاهده)
مقدمه: اگرچه تصور می‌شود که تغییرات هورمونی در بارداری سبب تغییر در سطوح سرمی چربی‌ها می‌شود اما هنوز مکانیسمی که حاملگی موجب تغییر متابولیسم چربی‌ها می‌شود ناشناخته است. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس ارتباط مثبت بین هیپرتری‌گلیسیریدمی و هیپرانسولینمی این احتمال وجود دارد که افزایش سطح تری گلیسیرید در موارد دیابت بارداری انعکاسی از تغییرات سطح انسولین در سرم مادر باشد. یافته‌ها: سطوح گلوکزسرم،توتال کلسترول، کلسترول با دانسیته پایین (LDL-C ( و کلسترول با دانسیته بالا (HDL-C) در بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نشان نداد. درحالی‌که مقادیر انسولین، اندکس مقاومت به انسولین (HOMA-IR) و سطوح تری‌گلیسیرید در خانم‌های مبتلا به دیابت بارداری بخصوص بعد از هفته 32 حاملگی به صوررت معنی‌داری بالاتر بود (05/0< P) و بر اساس آزمون آماری اسپیرمن افزایش سطح تری‌گلیسیرید با افزایش مقاومت به انسولین و افزایش HOMA-IR همراه بود (001/0=P). مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت آینده نگر، بر روی 112 خانم باردار مبتلا به دیابت بارداری و 159 خانم باردار سالم دربیمارستان شریعتی درفاصله زمانی اسفند1389 تا اردیبهشت 1391 انجام شد. به منظورتعیین تغییرات لیپید ولیپوپروتئین‌هادر بارداری سطوح اجزای لیپیدها، گلوکز و انسولین در سرم مادر در سه نوبت در سه ماهه سوم اندازه‌گیری شد.
متن کامل [PDF 209 kb]   (4066 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/11/14 | پذیرش: 1400/4/21 | انتشار: 1391/11/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.