دوره 15، شماره 2 - ( 5-1392 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 5-14 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahi E, Ghiasvand A, Ebrahimzadeh F, Khalkhali Rad A H. The determination of vitamin C, organic acids, phenolic compounds concentration of Red and Golden delicious apple grown in Lorestan province. yafte. 2013; 15 (2) :5-14
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1261-fa.html
فلاحی ابراهیم، غیاثوند علیرضا، ابراهیم‌زاده فرزاد، خلخالی‌راد امیرحسین. بررسی میزان ویتامین‌ ث، اسیدهای آلی، ترکیبات فرار و معطر میوه سیب (Malus domestica Borkh) ارقام زرد و قرمز لبنانی در استان لرستان . مجله علمی پژوهشی یافته. 1392; 15 (2) :5-14

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1261-fa.html


دانشجو
چکیده:   (7227 مشاهده)
مقدمه: سیب مهمترین میوه مصرفی در تعداد زیادی از کشورهای جهان می باشد و اهمیت بسیار زیادی در رژیم غذایی و سلامت فرد دارد. این تحقیق با هدف تعیین میزان ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، اسیدهای آلی غالب (اسید سیتریک و مالیک)، و ترکیبات فرار و معطر میوه سیب ارقام زرد و قرمز لبنانی در شهرستان‌های خرم آباد و بروجرد انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی نمونه‌های میوه مورد نیاز در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع آوری شد. برای این منظور از هر درخت که به عنوان یک واحد آزمایشی محسوب شد و تعداد 5 عدد سیب در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی چیده شد. ترکیبات فرار و معطر با استفاده از روش جدید ریز استخراج با فاز جامد از فضای فوقانی – مافوق صوت (SPME GC/MS)، میزان اسید آسکوربیک (ویتامین ث) با استفاده از روش 2 ،6- دی کلروفنل اندوفنل و میزان اسیدهای آلی میوه (اسید مالیک و سیتریک) به روش تیتراسیون اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: مقدار اسید اسکوربیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 49/9 و 09/9 میلی گرم در 100 گرم و در مجموع 29/9 میلی گرم در 100 گرم بود. مقدار اسید مالیک در سیب قرمز و زرد به ترتیب 26/0 و 27/0 و اسید سیتریک در هر دو نوع سیب 28/0 میلی گرم در 100 گرم بود . اسیدیته سیب قرمزدر حدود 4 و سیب زرد 7/3 بود. سیب قرمز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به سیب زرد بود. از نظر مواد فرار بیشترین فراوانی در بین سیب قرمز و زرد مربوط به فارنسین بود.
بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع سیب استان لرستان دارای اسید اسکوربیک در حدود سه برابر مقدار موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران است. از نظر اسید مالیک و سیتریک تفاوت معنی داری بین سیب زرد و قرمز وجود نداشت.
متن کامل [PDF 431 kb]   (2423 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb