دوره 16، شماره 1 - ( 3-1393 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 72-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7960 مشاهده)

  مقدمه: استرپتوکوکوس موتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان و تخریب آن است. هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی اثر استویوساید و عصاره های گیاه استویا ریبودیانا بر روی رشد سویه مورد نظر بود.

  بحث و نتیجه­گیری : عصاره های الکلی و استونی گیاه استویا ریبودیانا می تواند به عنوان دارو برای پیشگیری و کنترل رشد استرپتوکوکوس موتانس استفاده شود .

  یافته­ها: نتایج نشان دهنده­ اثر مهاری عصاره­ متانولی با mg/ml 25= MIC ، عصاره­ اتانولی با mg/ml 13/3= MIC و عصاره­ استونی با mg/ml 56/1= MIC بر روی رشد و تکثیر استرپتوکوکوس موتانس بود. عصاره­ آبی گیاه استویا و استویوساید باعث مهار رشد سویه­ مذکور نگردیدند.

  مواد و روش­ها: در این تحقیق عصاره­ آبی و استونی گیاه استویا به روش خیساندن و عصاره­ متانولی و اتانولی به وسیله­ دستگاه سوکسله تهیه گردید. گلیکوزید استویوساید از کشور مالزی خریداری شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی عصاره ها و استویوساید از روش انتشار در چاهک با استفاده از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن استفاده شد. سپس تأثیر استویوساید و هر کدام از عصاره ها با هم و نیز با آنتی بیوتیک پنی سیلین با روش آنالیز واریانس مقایسه گردیدند.

متن کامل [PDF 298 kb]   (1601 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۲۷