دوره 11، شماره 4 - ( یافته 1388 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 30-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکزتحقیقات داروهای گیاهی رازی
چکیده:   (11970 مشاهده)
اکسیداسیون لیپیدها و ازجملهLDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. استفاده مواد اکسیدان در مواد غذایی باعث ایجاد LDL اکسید شده و این باعث ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود. بااستفاده از مواد آنتی اکسیدان مانند ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 میتوان از اکسیداسیون LDL جلوگیری ودر نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد. دراین مطالعهاثرات عصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 بر پراکسیداسیون لیپید LDLسرم درمحیط In vitro مقایسه شده است. مواد و روش ها: از افراد سالم نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروههای کنترل ، اکسید شده با مس و اکسید شده با مس وهمزمان اینکوبه باعصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و TBARS های تشکیل شده اندازه گیری شدواثرات ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 برمهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در in vivo داشته باشد.
متن کامل [PDF 161 kb]   (2588 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1388/12/19 | پذیرش: 1396/8/23 | انتشار: 1388/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.