دوره 17، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 61-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه زابل
چکیده:   (5477 مشاهده)

مقدمه: با توجه به خواص آنتی اکسیدانی عصاره میوه گیاه جغجغه  و نقش آنتی اکسیدان ها در بهبود دیابت، این  مطالعه با هدف اثر عصاره هیدروالکلی میوه گیاه جغجغه بر میزان قند خون و بیان ژن پیروات کیناز در موش های صحرایی دیابتی شده انجام شد.
مواد و روش ها: با تزریق استرپتوزوتوسین (mg/kg 60) در  موش های صحرایی نر (300-150 گرم) دیابت نوع 1 ایجاد شد. گروه دیابتی تحت تیمار به صورت روزانه (mg/kg 300) عصاره میوه جغجغه را به صورت  گاواژ  به مدت 30 روز  دریافت نمودند.  گروه شاهد  سالم  و  شاهد  دیابتی  آب مقطر دریافت کردند. سپس در روز قبل از تجویز عصاره  و  روزهای 15  و 30 بعد  از  تجویز  عصاره  میزان گلوکز خون اندازه گیری شد. میزان بیان ژن پیروات کیناز بافت کبدی توسط روش Real-Time PCR بررسی گردید.
 یافته ها:  نتایج نشان داد در گروه دیابتی تحت تیمار در روز 15 میزان گلوکز خون به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد دیابتی کاهش یافت ولی پس از آن تا پایان دوره مطالعه تغییری در گلوکز خون موش ها مشاهده نشد. بررسی بیان ژن پیروات کیناز نیز نشان داد میزان بیان ژن در گروه دیابتی تحت تیمار در روز 15 به طور معنی داری نسبت به شاهد دیابتی افزایش یافت، سپس تا پایان روز 30 بیان آن تغییر نکرد ولی همچنان از گروه شاهد دیابتی بیشتر بود
 بحث و نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان می دهد تجویز عصاره هیدروالکلی میوه گیاه جغجغه توانسته احتمالاً از طریق افزایش بیان ژن پیروات کیناز باعث کاهش گلوکز خون شود.

متن کامل [PDF 221 kb]   (2056 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1394/12/1 | انتشار: 1394/12/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.