دوره 18، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده:   (7167 مشاهده)

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و عامل 10 الی 15 درصد از عفونت­های بیمارستانی میباشد. وجود ژنهای حدت یکی از مهمترین مکانیسمهای تهاجمی سودوموناس آئروژینوزا میباشد و این موضوع از نظر پزشکی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. بیان بسیاری از ژنهای بیماریزای باکتری سودوموناس آئروژینوزا بهوسیله یک سیستم ژنی به نام سیستم Quorum Sensing (QS) کنترل و تنظیم می­گردند. کروم سنسینگ سیستم ارتباطی سلول به سلول با استفاده از مولکولهای کوچک SMs در ارگانیسمهای تک سلولی است. هدف از تحقیق بررسی شیوع ژنهای دخیل در سیستم کروم سنسینگ در سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی میباشد.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه، 60 نمونه سودوموناس آئروژینوزا از نمونههای گوارش انسانی تهیه و در محیطهای اختصاصی کشت و توسط تستهای تشخیصی و افتراقی تأیید گردیدند. آزمون Multiplex PCR برای ردیابی ژنهای مورد نظر انجام گرفت. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی علیه 10 عامل ضد میکروبی صورت گرفت.

یافته ­ها: نتایج Multiplex PCR نشان داد که میزان فراوانی ژنهای rhlR  5 درصد، ژنlasR  3/48 درصد و ژنlasI  60 درصد بوده، در صورتی که ژنهای lasB،apr ، rhlAB و rhlI در هیچ یک از نمونهها شناسایی نگردیدند. در آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکهای آمیکاسین، آموکسیسیلین و سفوتاکسیم و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیکهای سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم گزارش گردیده است.

بحث و نتیجه­ گیری: ژنهای سیستم QS فراوانی بالایی در بین سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی دارند.

متن کامل [PDF 229 kb]   (4893 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/6/16 | پذیرش: 1395/6/16 | انتشار: 1395/6/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.