دوره 18، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 88-94 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzadeh S, Mahmoudi R, Amini Q. Evaluation of virulence genes in the Salmonella enteritidis isolated from food ‎samples by multiplex-PCR. yafte. 2016; 18 (3) :88-94
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2363-fa.html
میرزاده صدیقه، محمودی رزاق، امینی کیومرث. بررسی وجود فاکتورهای ویرولانس در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونه‌های غذایی به ‌روش ‌Multiplex-PCR. مجله علمی پژوهشی یافته. 1395; 18 (3) :88-94

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2363-fa.html


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده:   (933 مشاهده)

مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهم‌ترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی می‌باشد که از نظر بالینی ‏شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن‌های ویرولانس در سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس ‏جدا شده از نمونه‌های غذایی به روش ‏Multiplex-PCR‏ می‌باشد.‏

مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 بر روی 1250 نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه به‌منظور شناسایی ژن‌های invA،ttrC، mgtC، spi4D و agfA انجام شد.

یافته ­ها: در مجموع تعداد 60 سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 37 سویه از گوشت مرغ (6/61%) و 23 سویه از تخم مرغ (4/38%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژن‌های mgtC و spi4D و برابر 6/51% و 3/1% می‌باشد.

بحث و نتیجه ­گیری:ب بررسی ژن‌های حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونه‌های غذایی به دلیل فراوانی شاخص‌های ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسی‌های اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونه‌ای این ژن‌ها در بین نمونه‌های مختلف می­تواند مفید باشد.

متن کامل [PDF 235 kb]   (472 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb