دوره 18، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 95-103 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaeian amini S, Ebrahimi Mameghani M, Niafar M. The effect of pomegranate juice (no added sugar) consumption on fast blood sugar, lipid profile, antioxidant factors in Type 2 diabetes. yafte. 2016; 18 (3) :95-103
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2366-fa.html
بابائیان امینی سمیرا، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، نیافر میترا. تأثیر مصرف آب انار بدون قند افزوده شده بر روی کنترل گلیسمی، میزان چربی خون و شاخصهای آنتی اکسیدانی افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علمی پژوهشی یافته. 1395; 18 (3) :95-103

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2366-fa.html


کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (923 مشاهده)

مقدمه: دیابت شیرین از بیماریهای متابولیک شایع در جهان است. مطالعات نشان داده است که میوهها و سبزیجات و نوشیدنیهای غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی احتمالاً میزان ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و دیابت را کاهش میدهند. یکی از میوههای غنی از فلاونویید، انار است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر فرآورده تجاری بدون شیرین کننده آب انار بر روی الگوی قند، لیپید، شاخصهای تن سنجی و آنتی اکسیدانی و فشار خون انجام شد.

مواد و روش ­ها: در این کارآزمایی بالینی،50 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 50-30 سال بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله (25 نفر) روزانه 240 سیسی آب انار شیرین نشده و گروه کنترل (25 نفر) که روزانه 240 سیسی آب مصرف کردند. شاخصهای تن سنجی، الگوی قندی و لیپیدی، فاکتورهای آنتی اکسیدانی و فشار سیستولی و دیاستولی در قبل و پس از هشت هفته مداخله ارزیابی گردید.

یافته­ ها: در ابتدا افراد از نظر نمایه توده بدنی، فشار خون، قند خون، الگوی لیپیدی تفاوت معنی داری نداشتند. در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله شاخص مقاومت انسولینی، فشار خون سیستولی و دیاستولی، وزن بدن، دور کمر و دور باسن بهصورت معنی دار کاهش و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز بهصورت معنی دار افزایش یافت. سطح قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه مداخله تغییر معنی داری نیافت. آب انار مانع از کاهش معنی دار سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد.

بحث و نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تأثیر مثبت آب انار بر بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون، وزن، دور کمر و دور باسن و غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و سطح لیپوپروتئین با دانسیته بالا بود.

متن کامل [PDF 238 kb]   (420 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۳۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb