دوره 19، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکتری زیست شناسی سلولی مولکولی، گروه علوم سلولی مولکولی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران، ایران
چکیده:   (4941 مشاهده)

مقدمه: ناباروری یک بیماری چند عاملی است. تغییرات و اختلالات هورمونی و ژنتیکی از جمله عوامل مهم در ناباروری زنان محسوب می‌شوند. تکوین و بلوغ تخمک‌گذاری وابسته به مسیرهای پیام‌رسانی مولکولی پاسخ دهنده به آندروژن‌ها است. بیش از صدها جهش منجر به مقاومت در عملکرد ژن گیرنده آندروژن (AR) ثبت گردیده است که از بین آنها می‌توان به ناحیه پلی‌مورفیک 5UTR اشاره نمود. لذا با توجه به نقش گیرنده آندروژن در ناباروری، این مطالعه باهدف بررسی جهش‌های ژن AR در ناباروری زنان ایرانی انجام گردید.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه از 50 زن نابارور و 80 زن سالم به‌عنوان کنترل، نمونه خون تهیه شد. بعد از استخراج DNA، جهت تعیین جهش‌های ژن AR روش PCR مورداستفاده قرار گرفت.

یافته­ ها: در مطالعه حاضر در ناحیه 5UTR ژن گیرنده آندروژن یک حذف نوکلئوتید T در موقعیت 25+ مشاهده شد که این جهش تک نوکلئوتیدی باعث تغییر در بیان ژن گیرنده آندروژن نگردید که این خود نشان‌دهنده عدم ارتباط بین وقوع جهش در ناحیه پروموتوری 23-تا 214+ در ژن AR با ناباروری زنان می‌باشد. بر طبق نتایج حاصل از این مطالعه تفاوت معنا‌داری بین دو گروه زنان مبتلا و گروه زنان سالم یافت نشد (5/0=P).

بحث و نتیجه ­گیری: نتایج این پژوهش حاکی از عدم ارتباط جهش ناحیه پروموتوری 23- تا 214+ ژن AR با نا باروری زنان در جمعیت مورد مطالعه می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: ناباروری، گیرنده‌ آندروژن
متن کامل [PDF 206 kb]   (1892 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/3/22 | پذیرش: 1396/3/22 | انتشار: 1396/3/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.