دوره 20، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 22-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabipour F, Dousti B. Comparison of the antifungal effects of various extracts of Onosma Chlorotricum on Candida albicans and Candida glaberata with two antibiotics fluconazole and nystatin. yafte 2018; 20 (1) :12-22
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2521-fa.html
نبی پور فاطمه، دوستی بهروز. بررسی مقایسه اثرات ضدقارچی عصاره‌‌های مختلف گیاه Onosma Chlorotricum بر قارچ‌های کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا گلابراتا با دو آنتی‌بیوتیک فلوکونازول و نیستاتین. مجله علمی پژوهشی یافته. 1397; 20 (1) :12-22

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2521-fa.html


،گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد، خرم‌آباد، ایران
چکیده:   (22596 مشاهده)
مقدمه: با توجه به عود عفونت‌های کاندیدائی و مقاومت آن‌ها به داروهای ضدقارچی در طی درمان و نیز عوارض شناخته شده داروهای شیمیایی و وجود بعضی تحقیقات مبنی بر اینکه جنس Onosma حاوی مشتقات آلکانین و شیکونین بوده که دارای خواص ضدقارچی می‌باشند، برای اولین بار خواص ضد قارچی گیاه Onosma Chlorotricum در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌ مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ­ها: گیاه مذکور در اواسط تیرماه از شهرستان کوهدشت جمع‌ آوری و پس از شناسایی و خشک کردن، عصاره‌های ان-هگزانی، متانولی و آبی به روش خیساندن تهیه شد. اثرات ضدقارچی غلظت‌های مختلف عصاره‌ها با استفاده از روش انتشار دیسک و MIC (حداقل غلظت ممانعت از رشد)، MFC (حداقل غلظت قارچ‌کشی) به روش میکرودایلوشن بررسی شد. آنتی‌بیوتیک فلوکونازول و نیستاتین به عنوان کنترل مثبت، DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. داده‌ها توسط آزمون t و واریانس یک‌ طرفه ANOVA آنالیز شدند.
یافته­ ها: میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره ان-هگزانی در غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بیشتر از قطر هاله عدم رشد آنتی‌بیوتیک نیستاتین برای کاندیدا آلبیکنس و گلابراتا می‌باشد (05/0˂P). کمترین میزان MIC مربوط به عصاره ان-هگزانی برای کاندیدا آلبیکنس و گلابراتا به ترتیب برابر با μg/μl 62/15 و μg/μl 25/31، کمترین میزان MFC مربوط به عصاره ان-هگزانی برای کاندیدا آلبیکنس و گلابراتا به ترتیب برابر با μg/μl  25/31 و  μg/μl5/62 می‌باشد.
بحث و نتیجه­ گیری: عصاره‌های این گیاه اثر ضدقارچی مناسبی بر کاندیدا آلبیکنس و گلابراتا نشان داد. بررسی احتمال کاربرد این عصاره در درمان عفونت کاندیدایی نیاز به اتمام مطالعات تکمیلی دارد.
متن کامل [PDF 321 kb]   (1915 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
دریافت: 1396/5/30 | پذیرش: 1397/1/29 | انتشار: 1397/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb