دوره 19، شماره 2 - ( 7-1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


،آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (9283 مشاهده)
مقدمه: اسیدهای چرب ترانس جزو چربی‌های مضر برای سلامتی به‌حساب می‌آیند. سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که مصرف اسیدهای چرب ترانس باید به کمتر از یک درصد مصرف انرژی برسد. هدف از این مطالعه تعیین میزان اسیدهای چرب با تأکید بر اسیدهای چرب ترانس و اشباع از روغن حیوانی و دنبه بود.
مواد و روش­ ها: 10 نمونه روغن حیوانی و 5 نمونه دنبه جهت استری شدن به آزمایشگاه منتقل گردید و با دستگاه کروماتوگرافی گازی با ستون 100 متری و دتکتور FID و حجم تزریق یک میکرولیتر، جهت تعیین پروفایل اسیدهای چرب، نمونه‌ها مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های حیوانی 5/2 ± 3/4 و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع 7/4 ± 6/47 و در روغن دنبه مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس 1/0 ± 3/0 و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع 4/6 ± 7/40 به دست آمد.
بحث و نتیجه ­گیری: روغن حیوانی و دنبه گوسفند شامل درصد بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اشباع هستند؛ بنابراین ریسک بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مصرف کننده بالا می‌رود.
 
متن کامل [PDF 238 kb]   (1663 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.