دوره 19، شماره 2 - ( 7-1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 125-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، بخش تحقیقات مالاریا و ناقلین، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
چکیده:   (4479 مشاهده)
مقدمه: ظهور مقاومت دارویی در برابر انگل مالاریا یکی از مشکلات کنترل و حذف مالاریا در جهان محسوب می‌شود. لذا در این تحقیق به ‌منظور غلبه بر مقاومت دارویی بره موم چهار منطقه متفاوت ایران از نظر سایتوتوکسیسیتی و خواص ضد پلاسمودیومی بررسی شد.
مواد و روش ­ها: بره موم‌های ایران از چهار منطقه مختلف جمع‌آوری و با حلال‌های اتانول 70% و دی‌کلرومتان عصاره‌گیری شدند. سایتوتوکسی عصاره‌های بره موم با روش MTT بر روی سلول فیبروبلاست L929 بررسی و اثرات ضد پلاسمودیومی عصاره‌های مختلف بره موم در شرایط درون تنی بر روی موش‌های نژاد BALB/c بررسی شد.
یافته­ ها: عصاره اتانولی و دی‌کلرومتان بره موم‌های چهار منطقه مختلف ایران در دوزهای µg/ml 50، 100 و 200 غیر سمی بودند. بیشترین درصد مهار رشد انگل Plasmodium berghei با 71 و 65 درصد به ترتیب مربوط به عصاره اتانولی و دی‌کلرومتان بره موم منطقه مرادبیگ بود.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به وجود مقاومت پلاسمودیوم فالسیپاروم به داروهای رایج و با توجه به خطرات بروز اپیدمی ناشی از این مقاومت دارویی و اهمیت یافتن و توسعه داروهای مؤثر، ارزان و بی‌خطر در برنامه‌های کنترل و حذف بیماری مالاریا، پیشنهاد می‌شود خاصیت ضد پلاسمودیومی بره موم‌های ایران در تحقیقات تکمیلی مورد بررسی بیشتری قرار گیرند.
متن کامل [PDF 542 kb]   (1327 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/7/5 | پذیرش: 1396/7/5 | انتشار: 1396/7/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.