دوره 19، شماره 3 - ( ویژه نامه پدافند غیر عامل 1396 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


،گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (6574 مشاهده)
مقدمه: بیوتروریسم بمعنای رهاسازی عمدی میکروارگانیسمهای شدیدا بیماری زا و یا سموم آنهاست که باعث مرگ انسانها، گیاهان وحیوانات میشود.
مواد و روش ­ها: این مقاله به شیوه مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای تدوین شده است.
یافته ­ها: یکی از راه های انتشار عوامل بیولوژیک دربین جمعیت هدف، آلودگی عمدی آب و مواد غذایی است. آب و مواد غذایی آلوده شده در فعالیتهای بیوتروریستی، توسط ویژگیهای ارگانولپتیک قابل تشخیص نبوده و در اکثر مواقع خاموش،  ناگهانی و بدون تغییرات ظاهری (رنگ،  بو،  طعم) بروز می نمایند. تصفیه خانه ها، چاه های مورد استفاده برای تأمین آب شرب، مخازن آب تصفیه شده، انبارهای نگهداری و مراحل مختلف تولید،  نگهداری و توزیع مواد غذایی درکارخانجات مواد غذایی و مواد غذایی وارداتی، بهترین نقاط برای وارد نمودن این عوامل بوده و هر چه سیستم ها و مکانیسم های کنترلی ابتدایی تر، غیر صنعتی تر و غیر بهداشتی تر باشند امکان نفوذ و خرابکاری در آنها بیشتر است. با توجه به مقاومت زیاد، عدم تشخیص سریع، پایین بودن دوزعفونی و عدم وجود واکسن در بسیاری از عوامل بهترین راه مبارزه پیشگیری می­باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به اهمیت این مسئله و صدمات جبران ناپذیری آن و دشمنان بسیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در این مقاله به توصیف این پدیده و راههای کنترل و پیشگیری آن پرداخته شده است.
واژه‌های کلیدی: بیوتروریسم، آب، مواد غذایی
متن کامل [PDF 289 kb]   (8029 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/7/25 | پذیرش: 1396/7/25 | انتشار: 1396/7/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.