دوره 19، شماره 3 - ( ویژه نامه پدافند غیر عامل 1396 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 83-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، گروه معارف اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (21734 مشاهده)
مقدمه: اصطلاح جنگ نرم، گرچه نوظهور است اما در عمل از قدیم، از طرف دشمنان اسلام، در جامعه اسلامی،پیاده شده است. بنابراین رگه­های آسیب شناسی جنگ نرم در متون دینی قابل ردگیری است. حضرت علی (ع) به دلیل حکومت کوتاه و پر برکت خویش، بیش از سایر اهل بیت، در نهج ­البلاغه، به این مهم پرداخته اند. نقش خواص گمراه در جنگ نرم قابل توجه است. منظور از خواص در این نوشتار، کسانی است که به هر دلیل-حق یا ناحق- مورد توجه و اقتدای دیگران هستند.
مواد و روش‌ها: مقاله کنونی با روش کتابخانه ای و تحلیل محتوا به بررسی نقش خواص گمراه در جنگ نرم و تبدیل تدریجی و نا محسوس ضدارزش ها به ارزش و قداست زدایی نظری و عملی از ارزش ها در جامعه اسلامی می پردازد.
یافته ­ها: انحراف جامعه اسلامی، از اندیشه یا رفتار خواص آغاز می شود. در ادامه، انحراف به صورت "شبهه در اندیشه" و "شهوت در رفتار" به توده­ی مردم سرایت می کند. ابتدا، به دلیل تعارض عقاید اسلامی با رفتار هوسناک جامعه، عذاب وجدان جمعی شکل می گیرد. در اینجا خیانت مجدد خواص، به صورت تئوریزه کردن هوسها و ضد ارزشها در قالب شبهه و شبهوت بروز می کند.
نتیجه گیری: در نهایت، عذاب وجدان جمعی، جای خود را به یک آرامش کاذب روانی می­دهد و جامعه به "سرگردانی در اندیشه" و "مستی در عمل" مبتلا  و از فهم حق ناتوان می شود. اصلاح چنان جامعه ای دشوار است.
متن کامل [PDF 264 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/8/14 | پذیرش: 1396/8/14 | انتشار: 1396/8/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.