دوره 20، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (4254 مشاهده)
مقدمه: آکواپورین ­ها دسته‌ای از پروتئین­ های تراغشایی هستند که انتقال آب در دو طرف غشای پلاسمایی را به عهده‌ دارند. آکواپورین یک به دلیل بیان در غشای آپیکال سلول‌های شبکه کوروئید نقش مهمی را در تولید مایع مغزی نخاعی دارد. در هیدروسفالی و آسیب­ های مغزی بیان این پروتئین در سیستم عصبی مرکزی افزایش می‌یابد. زهر زنبورعسل با دارا بودن طیفی از ترکیبات فعال بیولوژیک با اثرات ضدالتهابی، قادر به مهار کانال­های آبی، پمپ­ یونی سدیم پتاسیم ATPase و فعالیت پروتئین کیناز C است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مهاری زهر زنبورعسل بر بیان اکواپورین یک در سلول‌های اپیتلیالی جداشده از شبکه کوروئید بطن‌های جانبی مغز موش‌ های صحرایی است.
مواد و روش­ ها: پس از استخراج بافت شبکه کوروئید و انجام روش‌های هضم آنزیمی و مکانیکی، سلول‌ها در محیط کشت DMEM حاوی % 10 سرم جنینی گاوی و 1% استرپتومایسین- پنی سیلین کشت داده شدند. پس از یک هفته، سلول‌ها به مدت 24 ساعت با غلظت‌های  µg/ml  5/0، 2، 4 زهر زنبورعسل تیمار شدند. تأثیر زهر زنبورعسل بر بقای سلول‌ها و بیان آکواپورین یک به ترتیب با استفاده از سنجش MTT و تست فلوسیتومتری انجام شد. تمامی تجربیات سه بار تکرار و داده‌ها از طریق برنامه SPSS 16.0 و در سطح معنی‌داری 05/0 P< تحلیل شدند.
یافته­ ها: داده‌های حاصل از سنجش MTT نشان داد میزان  IC50برابربا µg/ml 7/5 است. بیان آکواپورین یک به‌ صورت وابسته به دوز طی مدت 24 ساعت نسبت به گروه کنترل کاهش داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: زهر زنبور عسل ممکن است بتواند در بهبود علائم بیماری­ هایی همراه با افزایش تولید مایع مغزی نخاعی مفید باشد.

متن کامل [PDF 349 kb]   (1504 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مغز و اعصاب
دریافت: 1396/8/17 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1397/12/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.