دوره 22، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 129-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مهندسی پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (2047 مشاهده)
مقدمه: یکی از عارضه­ های شایع در عیوب قرنیه بیماری قوز­ قرنیه است. در نتیجه پیشرفت سریع و گسترده علم در دهه­ های اخیر، عمل کاشت حلقه به روشی موفق برای درمان بیماری قوز­ قرنیه (کراتوکونوس) تبدیل شده ولی انتخاب بیمار در موفقیت این عمل بسیار حائز اهمیت است. در پژوهش حاضر پیش­ بینی وضعیت قرنیه و یا به عبارت دقیق­ تر، پیش­ بینی اندیس ­های توپو­گرافی قرنیه پس از عمل جراحی کاشت حلقه مورد توجه قرار گرفته است.  
مواد و روش‌ها: شبکه­ های عصبی مصنوعی روشی بهینه برای الگوسازی و پیش­ بینی هستند. در این پژوهش برای نخستین بار به پیش­ بینی اندیس­ های توپوگرافی قرنیه بیماران، شش و دوازده ماه پس از عمل جراحی کاشت حلقه با استفاده از شبکه عصبی جلوسوی چند­لایه پرداخته شده است. در این پژوهش با بهره­ گیری از نرم­ افزار متلب بر پیش ­بینی اندیس‌هایی از توپوگرافی قرنیه تمرکز شده است که مستقیماً در تشخیص و پیشروی بیماری قوز قرنیه مؤثر هستند. از این‌ رو داده‌های آماری تعدادی از بیماران، شامل اندیس ­های مؤثر توپوگرافی قرنیه پیش و پس از عمل کاشت حلقه جمع‌آوری شدند.
یافته ­ها: با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، الگو­هایی از شبکه عصبی ایجاد شدند و اندیس‌های مؤثر توپوگرافی قرنیه بیماران شش و دوازده ماه پس از عمل کاشت حلقه‌های کرارینگ و مایورینگ پیش‌بینی شدند. از چهار الگوی شبکه عصبی آموزش ­یافته، خطای میانگین 7/22% حاصل شد.
بحث و نتیجه ­گیری: انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام عمل جراحی کاشت حلقه یکی از دغدغه ­های مهم چشم­ پزشکان است. بر مبنای نتایج حاصل­ شده، به منظور کمک به چشم ­پزشکان در انتخاب کاندیدای مناسب می­توان از قابلیت و توانایی بالای شبکه ­های عصبی در پیش­ بینی اندیس­ های توپو­گرافی قرنیه پس از جراحی کاشت حلقه بهره برد.
متن کامل [PDF 335 kb]   (867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: چشم
دریافت: 1398/11/26 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/9/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.