دوره 23، شماره 3 - ( 5-1400 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
چکیده:   (1768 مشاهده)
مقدمه: لازمه ­ی توسعه کشورها در دنیای کنونی رشد و توسعه اقتصادی است. با بررسی ادبیات موضوع می توان دریافت مهمترین عامل در توسعه و رشد اقتصادی، نیروی انسانی سالم و کارآمد است و این امر نشان دهنده اهمیت کارآمدی و اثربخشی بخش بهداشت و درمان در کشور ها می­ باشد. با توجه به اهمیت حوزه بهداشت و درمان، استفاده از سیستم ­های اطلاعاتی کارآمد برای تحقق اهداف کارآیی، اثربخشی، بهره­ وری، کیفیت خدمات و نیز رضایتمندی مراجعین، ضرورتی انکار ناپذیر به شمار می ­رود. هدف از این تحقیق شناسایی و اولویت ­بندی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم­ های اطلاعاتی بیمارستانی بوده است.
مواد و روش­ ها: با توجه به اینکه در این تحقیق ترکیبی از مصاحبه و پرسشنامه برای شناسایی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی استفاده می شود، این تحقیق ترکیبی است. جامعه آماری این تحقیق، خبرگان و متخصصان سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی (مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات و کارشناسان پشتیبانی سامانه ها) هستند که بر اساس روش نمونه ­گیری هدفمند 22 نفر انتخاب شدند. در جریان تحقیق حاضر ابتدا با استفاده از روش تحقیق پیمایشی نظر خبرگان درباره عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی، شناسایی شدند. بعد از مصاحبه با خبرگان و شناسایی عوامل مؤثر مربوطه، از پرسشنامه و روش دلفی فازی، عوامل اولویت‌بندی می‌شوند.
یافته ­ها: پس از تجزیه و تحلیل یافته ها مشخص شد که عواملی مانند رضایت پزشکان، کیفیت اطلاعات، سهولت در استفاده، پشتیبانی مناسب، توانایی گزارش گیری بالا، تحت وب بودن و آموزش مناسب کاربران از عوامل مؤثر بر بهره­ وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی می ­باشند.
بحث و نتیجه­ گیری: مسئولین بیمارستانها با در نظر گرفتن یافته های این مطالعه در زمان اجرای پروژه های سیستم های اطلاعاتی می ­توانند نقش بسزایی در بهبود سلامت جامعه در راستای رشد و توسعه اقتصادی داشته باشند.
متن کامل [PDF 326 kb]   (1388 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی
دریافت: 1399/11/3 | پذیرش: 1400/2/26 | انتشار: 1400/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.