دوره 12، شماره 4 - ( 12-1389 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 51-60 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jalili M, Aref hosseini S R, kolahi S, Ebrahimi Mamegani M A. The comparison of dietary intake of effective foods on clinical outcomes of rheumatoid arthritis: A case - control study. yafte. 2011; 12 (4) :51-60
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-331-fa.html
جلیلی مهسا، عارف حسینی سید رفیع، کلاهی سوسن، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز. مقایسه دریافت مواد غذایی مؤثر بر علایم بالینی آرتریت روماتوئید : مطالعه مورد- شاهدی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1389; 12 (4) :51-60

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-331-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نویسنده رابط
چکیده:   (9958 مشاهده)

آرتریت روماتوئید (RA) یکی از بیماریهای مزمن شایع است. برخی سبزیها و روغنها می توانند التهاب را کاهش دهند و احتمالا مرکبات، گوجه فرنگی، گوشت قرمز و ترشیجات شور درد و سفتی مفاصل را تشدید کنند. هدف این مطالعه، مقایسه دریافت رژیمی برخی غذاها در بیماران زن مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با گروه کنترل می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، 44 زن مبتلا به RA با 41 زن سالم جور شده از نظر سن، مقایسه شدند. پرسشنامه کمی بسامد غذایی به شکل مصاحبه برای دستیابی به الگوی غذایی پر شد. داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف و هیستوگرام برای تست نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون من یو ویتنی برای تعیین اختلاف بین دو گروه تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: میانگین± انحراف معیار نمایه توده بدنی (BMI) در گروه های بیمار ((RA و کنترل به ترتیب برابر با 95/3±86/28 و 32/4±23/28 بود. دریافت هفتگی گوجه فرنگی، طالبی، چای و اسفناج در گروه مورد بیشتر از شاهد بود (001/0 >p)؛ گرچه ماست(001/0 >p)، توتها(01/0 >p)، هلو(001/0 >p)، قهوه(001/0 >p)، غذاهای آماده(009/0 =p)، سرخ کرده ها(003/0=p) و انبه (001/0 >p) غذاهای با مصرف کمتر در گروه RA نسبت به گروه کنترل بودند. بحث و نتیجه گیری: بیماران RA میزان اضافه وزن بالاتری داشتند، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. دریافت برخی غذاهای آلرژی زا مانند گوجه فرنگی و طالبی در گروه RA بالاتر بود، در حالی که برخی غذاهای آنتی اکسیدان در بیماران RA کمتراز گروه کنترل بود، به همین علت، کاهش وزن و مصرف بیشتر سبزیجات تازه توصیه می شود.

متن کامل [PDF 320 kb]   (1290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb