دوره 13، شماره 1 - ( 3-1390 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 56-62 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lorzadeh N, Biranvand A. Study of preventive effect of vitamins C and E on Preeclampsia in nulliparous pregnant women. yafte. 2011; 13 (1) :56-62
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-397-fa.html
لرزاده ناهید، بیرانوندی آرام. بررسی اثر ویتامین‌های C‏وE در پیشگیری از مسمومیت حاملگی در زنان باردار شکم اول. مجله علمی پژوهشی یافته. 1390; 13 (1) :56-62

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-397-fa.html


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (12360 مشاهده)

مسمومیت حاملگی از اختلالات پرفشاری دوره بارداری است که یکی از علل عمده مرگ و میر و موربیدیتی مادر و جنین است. گزارشات اخیر حاکی از آن است که رادیکال‌های آزاد القاء‌کننده آسیب اندوتلیال سلول ممکن است در ایجاد بیماری نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C , E در پیشگیری از مسمومیت حاملگی می باشد. این مقاله استخراج شده از پایان‌نامه دانشجویی می‌باشد. بحث و نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش استفاده از آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و E احتمال بروز پره‌اکلامپسی به طور واضحی کاهش می‌یابد، هم‌چنین می‌توانند باعث کاهش فشار خون شوند. در مجموع مصرف آنها در دوران حاملگی توصیه می‌شود. یافته‌ها: میزان بروز مسمومیت حاملگی در گروه شاهد 14 نفر (5/17 درصد) و در گروه مورد 4 نفر (5 درصد) بود (05/0>p). میانگین فشار سیستول در گروه مورد قبل و بعد از مداخله به ترتیب3/8 37/99 و 25/13 12/106 میلی متر جیوه و در گروه شاهد 8/7 43/99 و 1/19 44/12 میلی‌متر جیوه بود (001/0p<). میانگین فشار دیاستول در گروه مورد قبل و بعد از مداخله 5 7/62 و 8/8 9/64 میلی‌متر جیوه و در گروه شاهد 7/4 7/62 و 2/13 1/68 میلی‌متر جیوه بود (001/0p<). مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 160 خانم باردار 38-18 ساله شکم اول که هیچ‌کدام از عوامل خطر مسمومیت حاملگی را نداشتند به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول ویتامین E روزانه IU 400 و ویتامین C روزانه 1000 میلی‌گرم همراه قرص آهن در هفته 24-20 حاملگی تا پایان بارداری تجویز شد و گروه دوم این ویتامین‌ها به رژیم غذایی آنها اضافه نشده و فقط قرص آهن مصرف کردند. در پایان اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از روش‌های آماری توصیفی( میانگین، انحراف معیار و توزیع فراوانی ) و آمار استنباطی ( T-Test) و با استفاده از نرم افزار(15SPSS(ver مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

متن کامل [PDF 763 kb]   (1269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb