دوره 13، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 16-21 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahi E, Ghazi N. Survey of Hydroxyproline in sausages produced by manufactures of Khorramabad. yafte. 2011; 13 (3) :16-21
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-557-fa.html
فلاحی ابراهیم، قاضی ناهید. بررسی هیدروکسی پرولین درسوسیس تولیدی کارخانجات خرم‌آباد. مجله علمی پژوهشی یافته. 1390; 13 (3) :16-21

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-557-fa.html


گروه تغذيه دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد ، ایران
چکیده:   (8556 مشاهده)
مقدمه: محصولات گوشتی حرارت دیده از جمله سوسیس یکی از پر طرفدارترین محصولات گوشتی در ایران می باشد. این امر اهمیت کنترل و شناسایی تقلبات را در آنها به منظور تامین امنیت غذایی مشخص می کند.هدف از این مطالعه تعیین میزان هیدروکسی پرولین در سوسیس تولیدی کارخانجات شهر خرم آباد در تابستان سال 1388 بود. بحث و نتیجه‌گیری: بعنوان نتیجه گیری کلی می توان گفت مقدار هیدروکسی پرولین، کلاژن و ازت کلاژنی سوسیس تولید شده در کارخانه گلبهار خرم آباد در تابستان 1388 کمتر از میزان استاندار است .بنابراین احتمال تقلب در آن کم به نظر می رسد. یافته‌ها: میانگین هیدروکسی پرولین در100 گرم نمونه 017/0 و انحراف معیار آنها 009/0 بود. این مقدار بسیار کمتر از میزان استاندارد است. مقدار کلاژن و ازت کلاژنی به ترتیب 07/0±13/0 و 01/0± 02/0 گرم در 100 گرم نمونه بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی تعداد 30 نمونه سوسیس تولید شده در کارخانه گلبهار شهرستان خرم آبادانجام شد. نمونه ها از یک خط تولید و بر اساس اصول نمونه گیری انتخاب و در شرایط مناسب به آزمایشگاه منتقل شد.سپس بر اساس SOP روش آزمون که در آزمایشگاه موجود بود و با روش اسپکتروفتومتری آزمایش تعیین میزان هیدروکسی پرولین انجام شد. مقدار کلاژن و ازت کلاژنی نیز از طریق فرمول محاسبه شد.روش گرد آوری اطلاعات مشاهده ای بود. داده ها در نرم افزار SPSS وارد و با استفاده از آمار توصیفی و همچنین آزمون t یکطرفه ( مقایسه نتایج با عدد استاندارد) تجزیه و تحلیل شد.
متن کامل [PDF 147 kb]   (2168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb