دوره 14، شماره 4 - ( 9-1391 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 71-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10569 مشاهده)
مقدمه: مطالعات نشان داده اند که غلظت 25- هیدروکسی ویتامین D سرمی که بیانگر وضعیت ویتامین D بدن می باشد، ارتباط معکوسی با وضعیت چاقی داشته و خطر ابتلا به چاقی در افراد با سطوح بالای 25- هیدروکسی ویتامین D کمتر است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان مبتلا به چاقی می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی (به استثنای وزن بدن)، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان چاق مورد مطالعه دیده نشد. یافته‌ها: میانگین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D ، انسولین و همچنین مقاومت انسولینی بر اساس شاخص HOMA-IR در دو گروه چاق و کنترل بترتیب برابر با 66/16 ± 05/28 در مقابل 08/14 ± 72/25 ) 48/0 (p= ، 53/7 ± 97/25 در مقابل 32/9 ± 93/25) 98/0 (p= و 6/2 ± 39/6 در مقابل 5/2 ± 83/5 ) 30/0 (p= بود. از بین شاخص‌های تن سنجی ، 25- هیدروکسی ویتامین D تنها ارتباط معنی داری را با وزن افراد در گروه چاق داشت (326/0 , r= 033/0 p=) هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با قند خون، اجزای لیپیدی، سطح انسولین سرمی و شاخص HOMA-IR در زنان چاق دیده نشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی 43 زن 50- 20 سال مبتلا به چاقی و 43 زن سالم دارای وزن طبیعی صورت گرفت که از نظر سن و فعالیت بدنی با یکدیگر جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازه‌گیری قند خون ، 25- هیدروکسی ویتامین D، اجزای لیپیدی و انسولین سرمی به عمل آمد.
متن کامل [PDF 190 kb]   (2276 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۱/۹/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۲۳