دوره 5، شماره 3 - ( 10-1382 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 24-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talei G, Meshkatosadat M H, Delfan B. Antibacterial activity of fruit, leaves extracts of Artemisia Persica Boiss ,Rhus Coriaria, Ephedra Intermedia and Daphne Mucronata Royle of Lorestan. yafte 2004; 5 (3) :19-24
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-982-fa.html
طالعی غلامرضا، مشکوه السادات محمد هادی، دلفان بهرام. بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره های الف ، جوشن ، همیشه سبز و سماق لری بر روی تعدادی از باکتریهای گرم مثبت وگرم منفی. مجله علمی پژوهشی یافته. 1382; 5 (3) :19-24

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-982-fa.html


چکیده:   (26416 مشاهده)
مقدمه : با توجه به افزایش روز افزون مقاومت باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکها و عوارض جانبی آنها استفاده از گیاهان داروئی و عصاره های گیاهی مورد توجه زیادی قرار گرفته اند . در این پژوهش اثرات آنتی باکتریال عصاره های سماق لرستان ، الف و درمنه (جوشن ) و همیشه سبز بر روی شش باکتری گرم منفی و گرم مثبت استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفتند ، مواد و روشها : برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا برگ یا میوه تازه گیاه در سایه خشک و تبدیل به پودر شد، سپس در چند مرحله عصاره آن درحلالهای آلی بدست آمد. با تبخیر نمودن حلال ، عصاره در سرم فیزیولوژی استریل بازسازی شده آزمایش دیسک دیفیوژن (DD) و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) به روش برات میکرودایلوشن انجام گرفت. پس از آماده شدن حداقل غلظت کشندگی باکتریها (MBC )، مورد استفاده قرار گرفتند . یافته ها : نتایج نشان داد که عصاره سماق لری (وحشی لرستان ) اثر قوی آنتی باکتریال دارد؛ بطوریکه در رقت بسیار پایین ( μg/ml5MIC=) رشد باسیلوس سروس رامتوقف نمود و در غلظتml /μg78= MBC موجب مرگ این باکتری شد . اثر عصاره سماق بر باکتریهای گرم مثبت بیشتر از گرم منفی بود؛ به عنوان مثال اثر باکتریواستاتیک و باکتریوسیدال این عصاره بر روی انتروکک فکالیس برابر با μg/ml30MBC=MIC= بود .در حالیکه همین اثر برای سودوموناس و اشرشیاکلی μg/ml600 یا بیشتر بود. همچنین عصاره گیاه الف در غلظت های پائین برباسیلوس سروس اثر آنتی باکتریال داشت و در غلظت μg/ml600 بر استاف اپیدرمیدیس و اشرشیاکلی موثر بود .اثر آنتی باکتریال عصاره همیشه سبز بر باکتریهای مورد آزمایش بسیار کم و یا در غلظت مورد آزمایش بی اثر بود . عصاره گیاه جوشن نیز به همین ترتیب بر بعضی از باکتریهای مورد آزمایش موثر بود . نتیجه گیری : با توجه به نتایج فوق می توان امیدوار بود که عصاره سماق را می توان در درمان بعضی از باکتریهای مقاوم مانند انتروکک فکالیس استفاده نمود .همچنین در صنایع غذائی نیز بعنوان محافظت کننده مواد غذائی قابل استفاده می باشند .
متن کامل [PDF 217 kb]   (5431 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1391/10/19 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1382/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb