TY - JOUR JF - Yafteh JO - yafte VL - 8 IS - 3 PY - 2006 Y1 - 2006/11/01 TI - The effect of meal frequency on serum immunoglobulin profile and insulin in rat TT - تأثیر تعداد وعده های غذایی بر پروفایل ایمونوگلوبولین ها و انسولین سرم در موش صحرایی N2 - مقدمه: گرچه مصرف سه و کمتر از سه وعده در روز ( رژیم کم وعده ) در بسیاری ازکشورها رایج میباشد ولی در حال حاضر در کشورهای غربی گرایش فزاینده ای به سوی تعداد وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کمتر(رژیم پر وعده) مشاهده میگردد. تا بحال ، اثرات تعداد وعده های غذایی بر ایمنی هومورال در حیوانات آزمایشگاهی مورد بررسی قرار نگرفته است. همچنین اطلاعات انسانی و حیوانی در مورد اثرات تعداد وعده های غذایی بر روی میزان انسولین سرم نیز ضد و نقیض است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تعداد وعده های غذایی بر پروفایل ایمونوگلوبولین ها برای اولین بار روی موش صحرایی می باشد. همچنین در مطالعه اخیر، اثر تعداد وعده های غذایی روی میزان انسولین سرم نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مواد و روش ها: در یک مطالعه تجربی قبل و بعد مدل حیوانی، 30 موش صحرایی ماده از نوع Wistar با 11 هفته سن (15±210 گرم) بعد از 10 روز دوره سازگاری وزن و به طور تصادفی به دو گروه کاملاً مساوی تقسیم گردیدند.حیوانات غذای یکسان را یا بصورت 8 وعده به فواصل هر 2 ساعت یکبار از ساعت 6 بعد از ظهر (رژیم پر وعده) و یا بصورت 2 وعده در ساعات 9 شب و 6 صبح ( رژیم کم وعده ) به مدت 60 روز دریافت نمودند. از هر حیوان قبل و بعد از مداخله خون گرفته شد. جهت اندازه گیری میزان انسولین و ایمونوگلوبولین های سرم از ELISA استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری Student’s t-test صورت گرفت . پروژه تحقیقاتی توسط کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مورد مطالعه و به تصویب رسید. بحث و نتیجه گیری: رژیم غذایی پر وعده اثرات بهتری بر روی میزان انسولین، IgM و IgG سرم نسبت به رژیم کم وعده دارد .تحقیقات بیشتر در این زمینه روی انسان و حیوان توصیه میگردد. یافته ها: هر دو رژیم غذایی باعث کاهش غیر معنی داری (05/0> P ) در مقادیر انسولین و IgA سرم بعد از 60 روز مداخله گردیدند. گرچه در هر دو رژیم غذایی میزان انسولین سرم بطور غیر معنی دار کاهش پیدا کرده بود، اما درصد کاهش در رژیم پر وعده در قیاس با رژیم کم وعده بیشتر بود (3/5%- در برابر3/2%- ). میزان IgMو IgG سرم در هر دو رژیم غذایی بطور معنی داری(05/0< P ) افزایش پیدا کرده بود، اما اختلاف بین دو رژیم قبل و بعد از مداخله معنی دار (05/0p P ) در رژیم کم وعده در قیاس با رژیم پر وعده کمتر بود. SP - 77 EP - 83 AU - Shahraki, mansour AU - Majidi, jafar AU - Rashidi, mohammad reza AU - Mahboob, soltan ali AU - Gazanchaie, ardavan AU - Mesgari, mehran AU - Shahraki, tooran AD - KW - Meal frequency KW - Immunoglobulin KW - Insulin KW - Rat UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1029-fa.html ER -