%0 Journal Article %A Falahi, ebrahim %A anbari, khatereh %T Identification of dietary patterns among Iranian adults %J scientific magazine yafte %V 14 %N 5 %U http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1109-fa.html %R %D 2013 %K Factor analysis, Healthy dietary pattern, Traditional dietary pattern, Western dietary pattern, FFQ, %X مقدمه: شناسایی الگوهای غذایی دارای اهمیت زیادی است. تا آنجا که ما می‌دانیم تا کنون مطالعه ای در این زمینه در غرب کشور صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه تعیین الگوهای غذایی غالب در بزرگسالان شهر خرم آباد بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی رژیم غذایی 973 نفر( 736 زن) از بزرگسالان شهر خرم آباد با استفاده از پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی208 موردی بررسی شد. این اقلام غذایی به 40 گروه غذایی طبقه بندی شدند و با تحلیل عاملی در برنامه SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. بحث و نتیجه‌گیری: سه الگوی غذایی در بزرگسالان 18 تا 70 ساله شهر خرم آباد شناسایی شد. ارتباط این الگوهای غذایی با مشکلات مربوط به سلامت در مطالعه دیگری بحث خواهد شد. یافته‌ها: تحلیل عاملی سه الگوی غذایی غالب را مشخص نمود: الگوی غذایی سالم( ماکیان، لبنیات کم چرب و پر چرب، سبزیجات کلمی، زرد و سبز تیره، سایر سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، ماهی، زیتون و میوه)، الگوی غذایی غربی ( گوشت قرمز و فراوری شده، گوشت احشاء، مارگارین، چاشنی‌ها، دسرها، نوشابه، میان وعده، خشکبار، شیرینی و دسر) و الگوی غذایی سنتی(تخم مرغ، چای، آب میوه، غلات تصفیه شده، مغزها، ترشی، روغن جامد، قند و شکر، نمک و ادویه جات). در کل این الگوهای غذایی 88/29% از واریانس را توجیه می کردند. تفاوتی بین مردان و زنان از نظر نوع الگوی غذایی مشاهده نشد. %> http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1109-fa.pdf %P 29-39 %& 29 %! %9 Research %L A-10-1-395 %+ Faculty of Health and Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran, %G eng %@ 1563-0773 %[ 2013