AU - Rezaei, maryam AU - Azadpour, mozhgan AU - Romiani, reza AU - Maadi, hamid AU - Rashidipour, marziye AU - Talei, gholamreza TI - The antibacterial effects of aqueous extract of Medicago sativa L. in comparsion with three antibiotics (Gentamicin, Ciprofloxacin and Penicillin) PT - JOURNAL ARTICLE TA - Yafteh JN - Yafteh VO - 15 VI - 2 IP - 2 4099 - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1267-fa.html 4100 - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1267-fa.pdf SO - Yafteh 2 AB  - مقدمه: در سال های اخیر، استفاده از مواد طبیعی به جای داروهای شیمیایی سنتتیک دارای عوارض جانبی، در پیشگیری و کنترل عفونت های مختلف تاکید شده است. با افزایش روز افزون مصرف گیاهان دارویی در درمان طبی، این شاخه از طب مکمل، جایگاه ویژه‏ای در درمان بیماری‏ها پیدا کرده است. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی بذر یونجه در مقایسه با آنتی بیوتیک های جنتامایسین، پنی سیلین و سیپروفلوکسازین بر روی سویه های استاندارد باکتری های سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: آزمایشات با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن و میکروبراث دایلوشن انجام شد و MIC (حداقل غلظت مهارکننده رشد) و MBC (حداقل غلظت کشنده) گیاه شناسایی شدند. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته های این تحقیق عصاره آبی گیاه مذکور می تواند کاندید مناسبی برای بررسی های آزمایشگاهی و تکمیلی جهت جداسازی ترکیبات فعال موجود در آن برای دستیابی به داروهای ﻣﺆثر ضد میکروبی باشد. یافته‌ها: حداقل غلظت مهارکننده رشد عصاره آبی گیاه یونجه بر باکتری های گرم مثبت لیستریا منوسایتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 25/206 و6600 میکروگرم بر میلی بوده و بر باکتری های گرم منفی تست شده در این مطالعه تاثیری نداشت. CP - IRAN IN - Razi Herbal Medicines Research Center, Lorestan University of Medical Sciences, Khoramabad, Iran LG - eng PB - Yafteh PG - 61 PT - Research YR - 2013