%0 Journal Article %A Khosravi, Amir %A Omidali, Fatemeh %A Rasoulian, Bahram %A Choobineh, Sirous %T The effects of Short-Term Grapefruit juice Supplementation on Lipid Peroxidation and Total Antioxidant Capacity and some indicators of muscular damage in young men following a session of intensive resistance activity %J scientific magazine yafte %V 19 %N 4 %U http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2390-fa.html %R %D 2017 %K : Lipid peroxidation, Grapefruit juice, Resistance training, Muscular damage indicators, %X مقدمه: نتایج برخی داده های علمی تأثیرات مثبت آنتی اکسیدان های طبیعی را بر تعدیل شاخص های ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و آسیب عضلانی گزارش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی مکمل سازی کوتاه مدت آب گریپ فروت بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و برخی شاخص های آسیب عضلانی مردان جوان متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید انجام شد. مواد و روش‌ها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، تعداد 20 دانشجو پسر انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه، دارونما و مصرف کننده آب گریپ فروت قرار گرفتند. آزمودنی ها پس از دوره ی مکمل سازی یک وهله فعالیت حاد مقاومتی با شدت 85 درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید، کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز طی سه مرحله اندازه گیری شد. یافته­ ها: در مطالعه حاضر مشاهده شد که تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید پلاسمای گروه مصرف کننده آب گریپ فروت پس از فعالیت مقاومتی بر خلاف گروه دارونما معنی دار نبود. همچنین غلظت کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز پلاسمای هر دو گروه پس از فعالیت مقاومتی افزایش معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: مصرف آب گریپ فروت ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما را ارتقاء داده و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید پلاسما متعاقب فعالیت مقاومتی جلوگیری کرده و منجر به تعدیل افزایش سطوح کراتین کیناز تام و لاکتات دهیدروژناز می شود. %> http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2390-fa.pdf %P 41-56 %& 41 %! %9 Research %L A-10-1072-2 %+ ,Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Ayatollah Ozma Boroujerdi University, Boroujerd. Iran %G eng %@ 1563-0773 %[ 2017