TY - JOUR JF - Yafteh JO - yafte VL - 16 IS - 3 PY - 2015 Y1 - 2015/1/01 TI - The determination of zearalenone levels in wheat flour of bakeries in Khorramabad city by high performance liquid chromatography TT - تعیین میزان مایکوتوکسین زیرالنون در آرد نانوایی‌های شهر خرم آباد به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا N2 - مقدمه: زیرالنون یک مایکوتوکسین استروژنیک است که توسط چندین گونه از قارچ های فوزاریومی تولید می شود و به دلیل اثرات استروژنیک قوی و رخداد گسترده آن، مورد توجه خاصی قرار گرفته شده است. گندم و آرد آن یکی از مهمترین منابع غذایی انسان می‌باشند که ممکن است توسط زیرالنون آلوده شوند. بنابراین این مطالعه برای تعیین میزان آلودگی آرد گندم به زیرالنون انجام شد. بحث و نتیجه‌گیری: اگر چه میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها پایین تر از ماکزیمم سطح توصیه شده بوسیله کدکس بود، ولی وجود مقادیر زیرالنون در این نمونه ها، نیاز بهبود شرایط نگهداری به منظور کاهش سطح آلودگی زیرالنون در گندم را معلوم می دارد. مواد و روش‌ها: پس از استخراج زیرالنون از نمونه های آرد گندم با حلال استخراجی استونیتریل- آب ، مرحله خالص سازی سم بر پایه ستون های ایمونوافینیتی انجام گرفت. نمونه ها به کمک دستگاه HPLC با استفاده از ستون 18C با ابعاد mm 6/4×250 و اندازه ذرات µm 5 ، آشکارساز فلورسانس، فاز‌متحرک مخلوط استونیتریل و آب (3 به 2) با سرعت جریان ml/min 1 آنالیز شدند. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان دادکه در 5 درصد از نمونه های آرد، سطوح زیرالنون بالاتر از حد مجاز 200 میکروگرم بر کیلوگرم می‌باشد. میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها 54 میکروگرم بر کیلوگرم بود. حد تشخیص و حد کمی بودن توسط این روش به ترتیب 5/3 و 10 میکروگرم بر کیلوگرم بود. SP - 70 EP - 77 AU - Houshmand, gholamreza AU - Goudarzi, mahdi AU - Goudarzi, bahareh AU - Rashidi Nooshabadi, mohamadreza AU - Motaharitabar, esa AU - Asad Masjedi, nooshin AD - Lorestan University, Lorestan, Iran, Gmehdi_787@yahoo.com KW - Zearalenone KW - Wheat KW - Immunoaffinity column KW - HPLC UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1745-fa.html ER -