TY - JOUR T1 - Cloning and in planta expression of an omiganan antimicrobial peptide in tobacco and potato plants to control the growth of human bacterial pathogens TT - همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 20 IS - 4 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2506-fa.html Y1 - 2019 SP - 14 EP - 29 KW - Antimicrobial peptides KW - Agrobacterium tumefaciens KW - Pathogen KW - Recombinant protein KW - Tobacco N2 - مقدمه: پپتیدهای ضد میکروبی یکی از اجزاء مهم سیستم ایمنی ذاتی گیاهان و جانوران محسوب می ­شوند. شناسایی، انتقال و بیان پپتیدهای ضد میکروبی جدید با استفاده از فن­آوری­ های DNA نوترکیب در گیاهان، یک راهکار مقرون به صرفه برای تولید ترکیبات ضد میکروبی با مصارف دارویی است. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی، یک سامانه­ی ژنی حاوی یک ژن پپتید ضد میکروبی امیگانان به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دو گیاه توتون و سیب زمینی انتقال داده شد. پس از کشت بافت، حضور ژن کد کننده­ی پپتید ضد میکروبی به کمک PCR اثبات و تعدادی گیاه تراریخت از هر دو گیاه انتخاب شدند. پروتئین کل از گیاهان تراریخت انتخابی استخراج و تاثیر آن بر برخی میکروب­های مهم انسانی؛Escherchia coli ، Staphylococcus epidermis ، Pseudomonas aeruginosa Salmonella typhi ، Staphylococcus aureus، Bacillus cereus و Candida albicans به روش انتشار در دیسک بررسی شد. یافته‌ها: پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیر تراریخت، به طور معنی ­داری (01/0P<) مانع رشد بیشتر میکروب­ ها شد. تفاوت معنی­ داری (01/0P<) بین گیاهان تراریخت از نظر میزان بازدارندگی از رشد میکروب ­ها مشاهد شد. برخلاف باکتری­ های گرم منفی، حضور پپتید امیگانان در عصاره گیاهان تراریخت تاثیر معنی ­داری (05/0P<) روی باکتر­های گرم مثبت نداشت. بحث و نتیجه ­گیری: عصاره پروتئینی گیاهان بیان کننده­ی پپتید امیگانان از رشد میکروب­های بیماریزای انسانی جلوگیری کرد. با خالص سازی پپتید می­توان از این پپتید به عنوان یک پپتید با توانایی ضد میکروبی استفاده کرد. این روش فرصتی را فراهم می­آورد تا پپتیدهای ضد میکروبی را در گیاهان برای مصرف در صنایع داروسازی تولید نمود. M3 ER -