TY - JOUR T1 - The antiviral effect of three plant species of Iran on HSV-1 TT - اثر ضد ویروسی سه گونه گیاهی ایران بر روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 18 IS - 1 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2221-fa.html Y1 - 2016 SP - 113 EP - 121 KW - Inhibition effect KW - Antiviral effect KW - HSV-1 N2 - مقدمه: گیاهان در زندگی انسان دارای جایگاه ویژه ای بوده اند و کاربرد دارویی آنها در دست نوشته های بسیاری از دانشمندان جهان آمده است. امروزه درمان بیماری های ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی و دوره نهفتگی ویروس با چالش هایی روبرو شده است، پس نیاز به داروهای ضد هرپسی نوین می باشد. در این پژوهش اثر ضد ویروسی چای سبز، گل گاوزبان و خرزهره با داشتن پیشینه درمانی در پزشکی سنتی بر روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک بررسی شد. مواد و روش ­ها: نخست عصاره آبی گیاهان با روش جوشاندن فراهم گردید و پس از سنجش سیتوکسیسیته آنها بر روی دودمان یاخته ایHep-2 (Human epithelial type 2) با ارزیابی C‏PE (cytopathic effect) ، اثر ضد هرپسی عصاره های گیاهی با روش بازدارندگی ازCPE ویروس بررسی گردید. یافته­ ها: عصاره خرزهره بیشترین توکسیسیته را روی یاخته های Hep-2 داشت (غلظتهای بالای ml/μg 50) و گیاه چای سبز بیشترین ویژگی بازدارندگی از تکثیر ویروس را نشان داد. گل گاوزبان اثر ضد هرپسی کمتری داشت. چای سبز در دامنه غلظتی ml/μg 50-1000 و گل گاوزبان در غلظت های بالای μg/ml 300 بازدارنده تکثیر کامل ویروس بودند. بحث و نتیجه­ گیری: چای سبز و گل گاوزبان در غلظت های غیرتوکسیک به خوبی توانستند از تکثیر کامل ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک پیشگیری کنند. برای پیداکردن مکانیسم اثر این داروها نیاز به پژوهش های بیشتر می باشد تا بتوان آنها را در ساخت داروهای ضدهرپسی نوین به کار برد. M3 ER -