TY - JOUR T1 - Antibacterial activity of Zinc Oxide nanoparticles synthesized by the green method from Hyssopus officinail extract TT - بررسی فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز توسط عصاره گیاه زوفا JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 20 IS - 4 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2724-fa.html Y1 - 2019 SP - 107 EP - 115 KW - Zinc Oxide nanoparticles KW - Hyssopus officinail KW - Antibacterial properties N2 - مقدمه: در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد. مواد و روش­ ها: برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد. بحث و نتیجه ­گیری: نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد. M3 ER -