%0 Journal Article %A Rashidi, Rajab %A Haghshenas Darona, Zarah %A Mahdavi, Sakanah %A Rokrok, Atifah %A Almasian, Mohammad %T The Evaluation of Heat Stress Levels among the Workers of Industrial and Traditional Bakeries in Khorramabad, Iran, Using the WBGT Index in Summer 2016 %J scientific magazine yafte %V 20 %N 4 %U http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2462-fa.html %R %D 2019 %K WBGT, heat stress, humidity, %X مقدمه: استرس حرارتی یک واکنش فیزیولوژیک در برابر فشار گرمایی محیط است. هدف از این مطالعه بررسی میزان استرس حرارتی در نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص(WBGT) Wet-bulb globe temperature می باشد. مواد و روش ­ها: این مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی مقطعی صورت گرفت. از 267 نانوایی خرم آباد 202 نانوایی صنعتی و 65 نانوایی سنتی است. تعداد 88 نانوایی به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. با استفاده از دستگاه WBGT پارامترهای دمای خشک، تر، گوی سان و رطوبت اندازه گیری شدند. سپس استرس حرارتی با استفاده از شاخصWBGT در مرداد ماه و ساعات کاری (11:30-13) در محل استقرار کارگران اندازه گیری شد. یافته­ ها: طبق نتایج، نانوایی های سنتی نسبت به صنعتی استرس حرارتی بالاتری را نشان دادند. میانگین شاخص WBGT به صورت جداگانه در نانوایی های سنتی ºC 69/6 ± 49/44 و در نانوایی های صنعتی 88/39 ± 38/43 بوده است. میانگین مقادیر شاخص WBGT در نانوایی های سنتی انحراف بیشتری را نسبت به نانوایی های صنعتی از حد مجازدارد. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین دمای تر محیط، دمای گوی سان، رطوبت وWBGT در نانوایی های صنعتی و سنتی تفاوت معنی دار وجود دارد. (P<0.05). بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه میزان استرس حرارتی بالاتر از حد استاندارد بوده است. که نشان دهنده وضعیت استرس گرمایی نگران کننده در نانوایی های شهر خرم آباد است. و در نتیجه برنامه ریزی در جهت کنترل استرس های حرارتی در نانوایی های شهر خرم آباد ضروری می باشد. %> http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2462-fa.pdf %P 74-84 %& 74 %! %9 Research %L A-10-498-2 %+ Department of Occupational Health and Nutritional Health Research Center, Lorestan Univeristy of Medical Sciences, Khorramabad, Iran %G eng %@ 1563-0773 %[ 2019