@ARTICLE{Salahvarzi, author = {Salahvarzi, amin and Aliniaeifard, sasan ali and abdali, narges and Ismaeili, ahmad and }, title = {Evaluation of nutritional and qualitative values of different fig cultivars in Lorestan province}, volume = {11}, number = {5}, abstract ={انجیر از جمله اولین گیاهانی است که بوسیله انسان ها مورد کشت و کار قرار گرفت و بطور گسترده به صورت خشک و تازه مورد مصرف قرار می گیرد. با توجه به عدم وجود اطلاعات در مورد ارزش غذایی ارقام مختلف انجیر استان لرستان این تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در سال 1388 انجام گرفت. مواد و روش ها: در این تحقیق مقدار عناصر (پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی)، پروتئین، چربی، قند، بریکس (مواد جامد محلول)، اسیدیته، pH، ویتامین ث، نسبت بریکس به اسیدیته و سفتی در سه رقم انجیر متداول در استان لرستان (سیاه، رشه و سفید) و در مناطق خرم آباد (گوشه)، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که مناطق مختلف انجیرکاری در استان لرستان (گوشه، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار) پتانسیل تولید میوه های با کیفیت های متفاوتی را دارند که در بین رقم های کاشته شده در این مناطق رقم سیاه بعنوان یک رقم با کیفیت معرفی می گردد. بحث و نتیجه گیری: مقایسه بین غلظت عناصر در انجیر در این تحقیق با سیب بعنوان یک میوه متداول نشان می دهد که مقدار عناصری مثل کلسیم ، آهن، فسفر، پتاسیم و روی به مراتب بالاتر از غلظت آنها در میوه سیب می باشد. اما تنوع داده ها در سایر مقالات در مورد انجیرو همچنین تحقق حاضر حاکی از آن است که این گیاه با رسیدگی مناسب توانایی دارا بودن مقادیر بیشتری از این عناصر و فاکتورها را داراست. }, URL = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-198-fa.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-198-fa.pdf}, journal = {scientific magazine yafte}, doi = {}, year = {2010} }