scientific magazine yafte
مجله علمی پژوهشی یافته
yafte
Medical Sciences
http://yafte.lums.ac.ir
72
journal72
1563-0773
2981-0779
10.18869/acadpub.yafte
en
jalali
1392
2
1
gregorian
2013
5
1
15
1
online
1
fulltext
fa
ارزیابی وضع تغذیه بیماران بستری در بخش ارتوپدی مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرمآباد در حین بستری و ترخیص
Nutritional assessment in hospitalized patients of orthopedic ward at hospital admission and discharge time in Shohadaye Ashayer hospital
پژوهشي
Research
مقدمه: سوء تغذیه یک عامل مهم در افزایش مدت بستری در بیمارستان، عوارض ناشی از بیماری ها، هزینه های درمان و افزایش میزان مرگ و میر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای، حین بستری و زمان ترخیص بیماران بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر در سال 1389 انجام شده است.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت ارتباط آماری معناداری بین طول مدت بستری بیماران در بیمارستان و بروز و حتی شدت سوء تغذیه وجود دارد.
یافتهها: 7/12 درصد بیماران سوء تغذیه شدید، 4/7 درصد سوء تغذیه متوسط و 9/79 درصد سوء تغذیه خفیف داشتند. بین مدت بستری، جنس، کاهش وزن یک ماهه اخیر، سابقه جراحی قبلی با شدت سوء تفذیه ارتباط معنا دار آماری وجود داشت (05/0< P). بین سطح سواد، سن، وضعیت اقتصادی، بیماری زمینه ای، کاهش وزن شش ماه اخیر با شدت سوء تغذیه ارتباطی وجود نداشت (05/0> P).
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 بیمار بالای 18 سال بخش ارتوپدی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای که از قبل طراحی شده و حاوی 15 متغیر کمی و کیفی بود برای بیماران در دو مرحله تکمیل شد (حین بستری و حین ترخیص) وزن و قد بیماران حین بستری و در زمان ترخیص اندازه گیری و در پرسشنامه مکتوب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
Background: Malnutrition is one of the significant factors in extending hospitalization period, augmenting disease complications, enhancing treatment and hospitalization costs, and increasing deaths in hospitals. This study was conducted to investigate patients, nutritional conditions, before and discharge time in the orthopedic ward of Shohadaye Ashayer hospital in 2010.
Materials and Methods: In this cross-sectional descriptive study 283 patients, aged 18 and over, in the orthopedic ward were selected.A previously developed questionnaire containing 15 quantitative and qualitative factors was completed for subjects in two stages (at their hospital admission and their discharge time). The patients, weight and height were also measured during these two stages. The collected data were then analyzed using SPSS software.
Results: 12.7% of the patients had severe malnutrition, 7.4% had moderate malnutrition and 79.9% had mild malnutrition. The length of hospital stay was found to be an important factor in causing malnutrition. In this study significant statistical relationship was found between the length of hospital stay, sex, the recent 1-month weight loss, previous operation and the severity of malnutrition (P<0.05)
But no significant relationship was found between literacy, age, economical situation, the recent 6-month weight loss, and the severity of malnutrition (P>0.05).
Conclusion: Based on the findings of this study, it can be claimed that there is a significant statistical relationship between the length of hospital stay and the severity of malnutrition.
سوء تغذیه، طول مدت بستری در بیمارستان، بخش ارتوپدی، خرمآباد.
Malnutrition, Length of hospital stay, Orthopedic ward of Shohadaye Ashayer hospital
5
12
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-406&slc_lang=fa&sid=1
mahnaz
Mardani
مهناز
مردانی
msmardani@yahoo.com
720031947532846006776
720031947532846006776
Yes
Department of Nutrition, Faculty of Health and Nutrition
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه
fatemeh
Seifi
فاطمه
سیفی
720031947532846006777
720031947532846006777
No
University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran.
دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
farzad
Ebrahimzadeh
فرزاد
ابراهیم زاده
720031947532846006778
720031947532846006778
No
Department of Statistics,Faculty of Health and Nutrition,
گروه آمار، دانشکده بهداشت و تغذیه