scientific magazine yafte
مجله علمی پژوهشی یافته
yafte
Medical Sciences
http://yafte.lums.ac.ir
72
journal72
1563-0773
2981-0779
10.18869/acadpub.yafte
en
jalali
1394
9
1
gregorian
2015
12
1
17
3
online
1
fulltext
fa
فعالیت آنتیاکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسلهای تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرمآباد
Anti-oxidant and anti-microbial activities of two types of honey by change in bees, diet in comparison with other honey productis in Abestan region of Khorramabad province.
پژوهشي
Research
<p>مقدمه: عسل محصولی طبیعی از تراوشات گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع آوری و پس از ایجاد تغییراتی، در کندو ذخیره میشود. عسل غنی از آنتیاکسیدانهای مختلف از جمله کاتالاز، اسید آسکوربیک، فلاونوییدها و آلکالوییدها میباشد. فعالیت ضد میکروبی عسل نیز یکی از جنبه های مهم آن است. وارد نمودن برخی مواد به جیره غذایی زنبور عسل نیز میتواند بر ارزش غذایی عسل تولیدی بیافزاید. لذا در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانتی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور بررسی و با سایر عسلهای تولیدی منطقه مقایسه میگردد. مواد و روشها: سه نوع تغذیه مختلف شامل آب سیب، عصاره ریشه و گلهای شیرین بیان و گلهای منطقه بدون تأکید بر گیاه خاصی برای زنبورها در نظر گرفته شد. فعالیت ضد میکروبی سه نوع عسل تولیدی بر روی باکتریهای استاندارد و مخمر کاندیدا البیکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج اندازه گیری شد. برای اندازه گیری مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی، آزمون فنل تام و برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمونهای دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، استفاده گردید. یافتهها: عسل شیرین بیان بیشترین فعالیت ضد میکروبی را علیه باکتریها و مخمر را در این بررسی بخصوص علیه سودوموناس آئروجینوزا از خود نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عسلهای مورد آزمایش دارای اختلاف معنیدار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سیب در سه روش ارزیابی، خواص آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان داد. بحث و نتیجهگیری: این با توجه به نتایج این تحقیق، تغذیه زنبورها با گیاهان دارای مواد مؤثره باعث ایجاد تحول در بخش تولید عسل دارویی و ارتقای سلامت جامعه میگردد.</p>
<p>Background: Honey is a natural product of plant secretions collected by bees then after some changes are saved in hive. Honey is rich in enzymatic and non-enzymatic anti-oxidants such as Catalase, ascorbic acid, flavonoids and alkaloids. The important feature of honey is also antimicrobial activity. Also entering some ingredients into bees, diet can increase of effectiveness the nutritional value of honey So the anti-oxidant and anti-microbialactivities of two types of honey by change in bees,diet incomparison with the other honey of the region were studied. Materials and Methods: Three different types of diet given to bees including apple juice, flowers and root extract of Licorice and region flowers so that three types of honey were produced. The honey affected on standard bacteria and Candida albicans with several antibiotics to evaluate of antimicrobial activity according to agar well diffusion assay. The amount of antioxidant compounds, measured according total phenol test. For measurement of antioxidant effects of honey, three tests of FRAP (ferric reducing antioxidant power), DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) and ABT (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) were used. Results: In this experiment, Licorice honey had highest antimicrobial activity especially against pseudomonas aeruginosa. The tested honey had a significant difference in total amount of phenol. In all three methods (FRAP, DPPH and ABT), apple honey had the highest antioxidant activity. Conclusion: According to the results of this study, entering some effective and natural materials into bees’ diet can cause a revolution in the honey product industry, as a drug, and health of society.</p>
فعالیت آنتی اکسیدانی, خاصیت ضد میکروبی, عسل, جیره غذایی.
Total phenol, Antioxidants, Honey.
115
125
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-519&slc_lang=fa&sid=1
امین
سلاحورزیان
7200319475328460011493
7200319475328460011493
No
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
فواد
عبداله پور
7200319475328460011494
7200319475328460011494
No
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
احمد
اسماعیلی
7200319475328460011495
7200319475328460011495
No
دانشگاه لرستان
فرشته
سپهوند
7200319475328460011496
7200319475328460011496
No
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
مژگان
آزادپور
mojganazadpour@yahoo.com
7200319475328460011497
7200319475328460011497
Yes
دانشگاه علوم پزشکی لرستان