scientific magazine yafte
مجله علمی پژوهشی یافته
yafte
Medical Sciences
http://yafte.lums.ac.ir
72
journal72
1563-0773
2981-0779
10.18869/acadpub.yafte
en
jalali
1383
8
1
gregorian
2004
11
1
6
3
online
1
fulltext
en
تعیین فراوانی آلودگی لیستریایی در محصولات لبنی ارسالی به آزمایشگاه اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی استان لرستان و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی
Frequency determination of listeria contamination in dairy products and their antibiotic resistance pattern, department for controlling food stuffs, Lorestan
پژوهشي
Research
مقدمه: لیستریا منوسایتوژنز به عنوان یک پاتوژن جدی انتقال یابنده از طریق مواد غذایی شناخته شده است. مشخص شده است که مواد لبنی ممکن است منبع سویه های لیستریا باشند که منجر به لیستریوزیس انسانی شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آلودگی لیستریایی از محصولات لبنی ارسالی به آزمایشگاه اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی لرستان بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی 720 نمونه مواد لبنی مختلف ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی استان لرستان از نظر وجود گونه های لیستریا مورد بررسی قرار گرفت. یک سری تستهایی شامل تولید کاتالاز، CAMP، وگز پروسکوئرVP))، همولیز بتا و تخمیر قندهایی مانند گزیلوز و مانیتول برای تشخیص لیستریا به کار رفت و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی انجام پذیرفت.
یافته ها: لیستریا منوسایتوژنز در 72/9% نمونه ها و لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری به ترتیب در 83/5% و 11/1%
نمونه ها یافت شد.گونه های دیگر لیستریا در این بررسی ایزوله نگردید. در تست آنتی بیوگرام همه ایزوله ها به پنی سیلین، آمپی سیلین، کوتریموکسازول و جنتامایسین حساس بود و 5 ایزوله لیستریا منوسایتوژنز به اریترومایسین مقاوم بود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه مواد لبنی آماده مصرف بوده و امکان آلودگی آنها با گونه های لیستریا زیاد می باشد لذا جداسازی و تشخیص این باکتری در مواد لبنی حائز اهمیت است.
Background: Listeria monocytogenes has been identified as a serious food-borne pathogen. There is concern that raw dairy products maybe source of listeria strains responsible for human listeriosis. The aim of this study was determination of listeria from daily products which transferred to laboratory of food stuffs in Lorestan.
Materials and Methods: In this study 720 different dairy samples sent to the food stuffs control laboratory were analyzed for the presence of listeria spp. A series of test including catalase production, CAMP test, VP and fermentation of xy lose and manitol were used for listeria identification. Finally antimicrobic resistance was determined.
Results: Listeria monocytogenes was found in 9.72% of the samples and listeria innocua and listeria seeligeri were found in 5.83% and 1.11% of the samples, respectively. There were not any other isolated of listeria In the antibiogram, all of isolates were susceptible to penicillin, ampicillin, co-trimoxazole, and gentamycin and 5 isolates were resistant to erythromycin.
Conclusion: In view of that dairy products were ready to eat and there were possibility of contaminated by listeria spp. So, isolation and diagnosis of this in dairy products is important.
لرستان، لیستریا، مواد لبنی، آنتی بیوگرام
Lorestan, listeria, dairy products, antibiogram
27
32
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-239&slc_lang=en&sid=1
ali
Mojtahedi
علی
مجتهدی
720031947532846005565
720031947532846005565
Yes
mohammad javad
Tarrahi
محمد جواد
طراحی
720031947532846005566
720031947532846005566
No
asghar
Sepahvand
اصغر
سپهوند
720031947532846005567
720031947532846005567
No
azar dokht
Khakpour
آذردخت
خاکپور
720031947532846005568
720031947532846005568
No
esmaeel
Radsari
اسماعیل
رادسری
720031947532846005569
720031947532846005569
No
maryam
Ttavasoli
مریم
توسلی
720031947532846005570
720031947532846005570
No
azam
Rezvani
اعظم
رضوانی
720031947532846005571
720031947532846005571
No