@article{ author = {ahmadvand, hasan and amiri, hamze and EkbatanHamadani, saeede and Bagheri, shahrokh}, title = {Antioxidant properties of leaves essential oil and hydroalcoholic extract Vitex pseudo-negundo}, abstract ={Background : Antioxidants are compounds that protect the body against damage caused by oxidative stress that induce by free radicals. The aim of present work is to compare the various antioxidative activities of leaves hydroalcholic extract and essential oil of Vitex pseudo-negundo. Materials and Methods: In this experimental study, leaves hydroalcholic extract and essential oil of Vitex pseudo-negundo were prepared and then radical scavenging activity of samples was assessed by using Diphenylpicrylhydrazyl (DPPH). Total antioxidant capacity samples was assessed by method of phosphomolybdat. The amount of total phenol and flavonoid samples was assessed by Folin-Ciocalteu and Zhishen methods Results: The results showed that total antioxidant capacity Leaves hydroalcholic extract and essential oil of Vitex pseudo-negundo is (1.76±0.25 2.12±0.60), phenol content (133.11±3.00 22.00±2.00), and flavonoid content (18.00±1.00 5.50±4.00). In the DPPH scavenging assay, the IC50 (the concentration required to scavenge 50% of radical) values of leaves hydroalcholic extract and essential oil and Butylated hydroxytoluene (BHT) as refernce were (224.75±4.52 133.00±3 3.88±1μg/ml), respectively. Conclusion: This study showed that Vitex pseudo-negundo extract is an source easily accessible of natural antioxidants and it may be suitable for use in food and pharmaceutical applications.}, Keywords = {Vitex; hydroalcholic extrac, Essential oil, Total phenols; Total flavonoids, Antioxidant activity.}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {5-13}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ گیاه ویتکس (Vitex pseudo-negundo)}, abstract_fa ={مقدمه: آنتی اکسیدان ها باعث محافظت بدن در برابر تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد می شوند. هدف از این مطالعه مقایسه ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ گیاه ویتکس است. مواد و روش‌ها:در این مطالعه عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ گیاه ویتکس تهیه شد وویژگی های آنتی اکسیدانی نمونه ها با استفاده از روش های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. توان حذف رادیکال های آزاد از طریق روش 2و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه گیری شد. همچنین میزان ترکیبات فنلی وفلاونوئیدی نمونه ها با استفاده از روش فولین سیوکالتو و زیشن بدست آمد. یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ ویتکس به ترتیب برابر با (25/0±76/1 60/0±12/2)، میزان فنل عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ ویتکس به ترتیب برابر با (2±22 3±11/133)، میزان فلاوونویید عصاره هیدروالکلی و اسانس برگ ویتکس به ترتیب برابر با (1±18 4±5/5) است. میزان IC₅₀ عصاره هیدروالکلی، اسانس و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) به عنوان کنترل مثبت به ترتیب برابر با (52/4±75/224 3± 00/133 1±88/3 میکروگرم برمیلی لیتر) است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که ویتکس منبع خوب و قابل دسترسی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است و می‌توان از آن در صورت مفید بودن در فراورده‌های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده کرد.}, keywords_fa = {عصاره هیدروالکلی، اسانس، ویتکس، فنل، فلاونویید و ظرفیت آنتی اکسیدانی.}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-748-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-748-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Mardani, mahnaz and Seifi, fatemeh and Ebrahimzadeh, farz}, title = {Nutritional assessment in hospitalized patients of orthopedic ward at hospital admission and discharge time in Shohadaye Ashayer hospital}, abstract ={Background: Malnutrition is one of the significant factors in extending hospitalization period, augmenting disease complications, enhancing treatment and hospitalization costs, and increasing deaths in hospitals. This study was conducted to investigate patients, nutritional conditions, before and discharge time in the orthopedic ward of Shohadaye Ashayer hospital in 2010. Materials and Methods: In this cross-sectional descriptive study 283 patients, aged 18 and over, in the orthopedic ward were selected.A previously developed questionnaire containing 15 quantitative and qualitative factors was completed for subjects in two stages (at their hospital admission and their discharge time). The patients, weight and height were also measured during these two stages. The collected data were then analyzed using SPSS software. Results: 12.7% of the patients had severe malnutrition, 7.4% had moderate malnutrition and 79.9% had mild malnutrition. The length of hospital stay was found to be an important factor in causing malnutrition. In this study significant statistical relationship was found between the length of hospital stay, sex, the recent 1-month weight loss, previous operation and the severity of malnutrition (P0.05). Conclusion: Based on the findings of this study, it can be claimed that there is a significant statistical relationship between the length of hospital stay and the severity of malnutrition.}, Keywords = {Malnutrition, Length of hospital stay, Orthopedic ward of Shohadaye Ashayer hospital.}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {5-12}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {}, abstract_fa ={مقدمه: سوء تغذیه یک عامل مهم در افزایش مدت بستری در بیمارستان، عوارض ناشی از بیماری ها، هزینه های درمان و افزایش میزان مرگ و میر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای، حین بستری و زمان ترخیص بیماران بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر در سال 1389 انجام شده است. بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه می‌توان گفت ارتباط آماری معناداری بین طول مدت بستری بیماران در بیمارستان و بروز و حتی شدت سوء تغذیه وجود دارد. یافته‌ها: 7/12 درصد بیماران سوء تغذیه شدید، 4/7 درصد سوء تغذیه متوسط و 9/79 درصد سوء تغذیه خفیف داشتند. بین مدت بستری، جنس، کاهش وزن یک ماهه اخیر، سابقه جراحی قبلی با شدت سوء تفذیه ارتباط معنا دار آماری وجود داشت (05/0< P). بین سطح سواد، سن، وضعیت اقتصادی، بیماری زمینه ای، کاهش وزن شش ماه اخیر با شدت سوء تغذیه ارتباطی وجود نداشت (05/0> P). مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 بیمار بالای 18 سال بخش ارتوپدی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای که از قبل طراحی شده و حاوی 15 متغیر کمی و کیفی بود برای بیماران در دو مرحله تکمیل شد (حین بستری و حین ترخیص) وزن و قد بیماران حین بستری و در زمان ترخیص اندازه گیری و در پرسشنامه مکتوب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.}, keywords_fa = {سوء تغذیه، طول مدت بستری در بیمارستان، بخش ارتوپدی، خرم‌آباد.}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1182-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1182-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {falahi, ebrahim and HasaniMoghadam, esfandiar and Roosta, saj}, title = {Physical features and nutritional value of golden and red delicious apples (Malus, Domestica Borkh) grown in Lorestan, Iran}, abstract ={Background : Apples have been known as nutritious and natural medicines. The aim of this study was to determine the amounts of nutrients compounds of golden and red delicious apples produced in Lorestan, Iran. Materials and Methods: Apple cultivars were harvested from different locations throughout Lorestan province in September 2008. The samples were dried at 80 º C for two days. The dry materials were grounded to analyse the elements. Phosphorous calcium, iron, and zinc and sodium and potassium were measured by spectrometry, atomic absorption and flame photometry, respectively. Other measured factors were energy, protein, carbohydrate, water, ash, and fiber. Results: The amounts of water, soluble solid products, ash, and fiber in red apples varieties were 78, 17.9, 1.44, and 0.72 percent, respectively. These values for golden delicious apples were 77, 16, 1.42, and 0.72 percent, respectively. Energy, sugars, and protein contents of red delicious apples were 73 calories, 18, and 0.27 g/100, respectively. These amounts for golden varieties were 83 calories, 20.6, and 0.2 g/100, respectively. K, Ca, P, Na, Fe, and Zn contents of red delicious apples were 63.8, 27.6, 9, 4.8, 0.24, and 0.14 mg/100, respectively. These values for golden delicious variety were 66.3, 27.7, 8.8, 4.5, 0.23, and 0.14 mg/100, respectively. Conclusion: Energy, carbohydrates, and calcium contents of apples varieties produced in Lorestan province were more than their contents in Iranian Food Composition Tables. However, their iron contents were less than it.}, Keywords = {Apples, Nutritional Values, Minerals, Carbohydrates, Lorestan}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {15-22}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {خصوصیات فیزیکی ‌و ارزش تغذیه‌ای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستان}, abstract_fa ={مقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلی‌گرم در 100 گرم بود.}, keywords_fa = {سیب، ارزش تغذیه‌ای، عناصر معدنی، کربوهیدرات، لرستان.}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-749-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-749-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Assaei, rahele and Bashiri, masoum and Pajuhi, naser}, title = {The effect of Satureja Khuzestanica Essential Oil (SKEO) on convulsion induced by Nicotine in male mice}, abstract ={Background : Seizure is one of the most important symptoms of epilepsy and other neurological disorders. Satureja khuzestanica (SK) is an annual herb used in the traditional medicine of Iran. Because of adverse effect of synthetic medicines, nowadays medicinal plants are widely used in controlling convulsions. Convulsions investigated in mice. Materials and Methods: In this experimental study, 40 male mice were studied. Different doses (40, 80, 120 mg/kg) of the essential oil were administered in groups 1, 2, and 3 and Carvacrol (80mg/kg)was administered in group 4. In the 3% Tween (equal volume with SKEO) were injected intraperitoneally. In all groups, after 30 min, Nicotine (5 mg/kg) was injected intraperitoneally and the time for onset, duration, and intensity of the convulsion were recorded. Results: The results showed that the SKEO and Carvacrol delaye the onset of convulsion, and decreased the duration and intensity of convulsion in 80mg/kg doses. Conclusion: The results of this study showed that SKEO has anti-convulsive effects. More investigations are needed in order to know the mechanisms of the extract.}, Keywords = {Satureja khuzestanica, Mice, Convulsion, Nicotine.}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {23-29}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {بررسی اثر گیاه مرزه خوزستانی(Satureja khuzestanica) بر تشنج ناشی ازنیکوتین در موش سوری}, abstract_fa ={مقدمه: تشنج از مهمترین علائم صرع و بسیاری از اختلالات نورولوژیکی است . با توجه به عوارض جانبی داروهای صناعی و عدم پاسخ‌دهی مناسب به درمان‌های موجود، امروزه داروهای گیاهی بطور وسیعی در کنترل تشنج به کار می‌روند. گیاه مرزه خوزستانی((Satureja khuzestanica یک گیاه بومی ایران است که اثرات ضد دردی و ضد اسپاسمی دارد. لذا با توجه به این اثرات و اترات مهاری آن بر کانال‌های کلسیمی در این مطالعه اثرات اسانس روغنی این گیاه بر تشنج ناشی از نیکوتین مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج فوق بیانگر این واقعیت است که اسانس گیاه مرزه دارای اثر ضد تشنج می باشد. شناخت مکانیسم‌های دقیق آن نیازمندبه مطالعات وسیع‌تری است. یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که اسانس مرزه وکارواکرول در دوز80 میلی‌گرم بر کیلوگرم موجب افزایش زمان شروع تشنج و کاهش شدت و دوام تشنج می‌شود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی از 40 موش سفید کوچک نر استفاده گردید. حیوانات به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. اسانس روغنی مرزه به مقادیر40،80،120 میلی‌گرم بر کیلوگرم وکارواکرول با دوز80 میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروه شاهد توئین20 (3%) هم حجم اسانس دریافت نمودند. بعد از 30 دقیقه، به تمام گروه‌ها نیکوتین (5 میلی‌گرم بر کیلوگرم) از طریق داخل صفاقی تزریق گردید و زمان شروع، شدت و دوام تشنج مورد بررسی قرار گرفت.}, keywords_fa = {مرزه خوزستانی، موش، تشنج، نیکوتین، Satureja Khuzestanica .}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-750-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-750-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Alirezaei, masoud and Khonsari, azadeh and Neamati, shima and Khalighyan, najmeh and Javidnia, katayo}, title = {Purification and survey on the kinetic properties from Lathyrus Sativus histaminase via anion exchange chromatography}, abstract ={Background : The histamine poisoning directly correlates to improper preservation of foods. Diamine oxidase catalyses the oxidative deamination of histamine and other biogenic amines such as cadaverine and putrescine. Plant diamine oxidases are of widespread occurrence in Leguminaceae such as Cicer arietinum, Lathyrus sativus and Vigna radiata. For this reason, this study was carried out to examine purification and enzyme kinetic properties of histaminase from the Lathyrus sativus seedling. Materials and Methods: The purification of histaminase was according to the method given by Federico et al., with some modifications. In short, using ammonium sulfate precipitation of proteins, dialysis against potassium phosphate buffer 50mM, pH=7 over night, concentrating via dialysis bag and PEG, loading on DEAE52-sephadex column previously equilibrated with 15 mM potassium phosphate buffer pH=5.5 containing 1 µmol CuCl2 and finally enzyme eluted by increasing the NaCl concentration to 0.2 M. The homogenicity of enzyme was confirmed by SDS-PAGE in each step and diamine oxidase activity was determined by a spectrophotometer. Results: The specific activity of the final purified enzyme was recorded at 50 U/mg protein for histamine substrate and enzyme kinetic properties of this enzyme (Km=2.5 mM, Vmax=3.05), and the homogenicity of purified enzyme by SDS-PAGE at 72 kDa region were indicated. Conclusion: Overall, the herbal histaminase as a new enzyme in prevention of histamine poisoning is promising.}, Keywords = {Histaminase, Enzyme kinetic, Lathyrus sativus}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {31-42}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {خالص سازی و بررسی خواص سینتیکی آنزیم هیستامیناز از گونه خلر ( Lathyrus sativus ) با استفاده از کروماتوگرافی تعویض آنیون}, abstract_fa ={مقدمه: مسمومیت با هیستامین به طور مستقیم در ارتباط با نگهداری نامناسب غذاها می‌باشد. دی آمین اکسیداز، دآمیناسیون اکسیداتیو هیستامین و آمین‌های بیوژنیک دیگر مانند کاداورین و پوترسین را کاتالیز می‌کند. دی‌آمین اکسیدازهای گیاهی پراکندگی زیادی در خانواده لگومینه مانند نخود، خلر و ماش دارند. به این دلیل، این مطالعه انجام گرفت تا خالص‌سازی و خواص کینتیکی آنزیم هیستامیناز از جوانه‌های خلر آزمایش گردد. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع آنزیم هیستامیناز گیاهی به عنوان یک آنزیم جدید در پیشگیری از مسمومیت با هیستامین امیدوار کننده است یافته‌ها: فعالیت ویژه آنزیم نهایی خالص شده برای سوبسترای هیستامین 50 واحد در میلی‌گرم پروتئین یادداشت شد و خواص کینتیکی آنزیم (05/3=Vmax ، 5/2=Km) و هموژنوسیتی آنزیم خالص شده بوسیله SDS-PAGE در ناحیه 72 کیلو دالتون نشان داده شد. مواد و روش‌ها: خالص‌سازی آنزیم بوسیله روش انجام شده فدریکو و همکاران با یکسری تغییرات بود. به طور کوتاه، با استفاده از رسوب دادن بوسیله سولفات آمونیوم، دیالیز علیه بافر پتاسیم 50 میلی مولار 7pH= به مدت 18 ساعت، تغلیظ بوسیله کیسه‌های دیالیز بر روی پلی اتیلن گلیکول، گذاشتن روی ستون DEAE-52 سفادکس که قبلاً با بافر فسفات پتاسیم 15 میلی مولار و 5/5pH= به تعادل رسیده بود حاوی یک میکرومول CuCl2 و در نهایت آنزیم با افزایش شیب نمک در M 2/0 خارج گردید. هموژنوسیته آنزیم بوسیله تکنیک SDS-PAGE در هر مرحله تائید شد و فعالیت دی‌آمین اکسیداز بوسیله اسپکتروفتومتر مشخص گردید.}, keywords_fa = {هیستامیناز، کینتیک آنزیمی، Lathyrus sativus}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-751-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-751-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Modaresi, mehrdad and Asadi, sedighe}, title = {The effect of Echinacea Purpura hydroalcoholic extract on the blood parameters in mice}, abstract ={Background : Purple cone flower is a plant with scientific name Echinaceae purpurea that belongs to Echinaceae family. This plant has many pharmaceutical effects which one of the most important uses is Immunostimulating .This research attempts to study the effects of Echinaceae purpurea hydroalcoholic extract on the blood parameters in little laboratory female mice (Balb/c species) . Materials and Methods: In this research, 48 mature female mice were divided randomly into 6 groups . The control group did not receive any extract , the placebo group received 0.5 cc normal saline every other day and 4 treatment groups received extract with (50,100,200,300) mg/kg/2day doses that was used interperitoneal injection .Then the blood samples were taken from the whole mice. The results were analyzed in the case that p<0.05,using SPSS software. Results: The study of blood parameters showed that the extract increased markedly in the total number of white blood cells in each of 4 treatment groups in comparison with control group. The number of neutrophiles decreased significantly in each of 4 treatment groups in comparison with control group, but the significant difference wasn’t noticed in monocytes. The number of red blood cells increased significantly in groups 1 , 2 in comparison with the control group, but in groups 3 and 4 there was no significant difference. In this study, the extract had no statistical significant effect on the mean of hematocrit, hemoglobin and the index of red blood cells (MCV,MCH,MCHC). Conclusion: The extract of Echinaceae purpurea can support the system of immunity by increasing the number of white blood cells and can be effective in hematopoiesis by increasing the number of red blood cells.}, Keywords = {Echinaceae purpurea, Blood parameters, Mice.}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {43-49}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {بررسی تأثیرعصاره هیدروالکلی سرخارگل بر پارامترهای خون در موش کوچک آزمایشگاهی}, abstract_fa ={مقدمه: سرخارگل با نام علمی Echinacea purpurea متعلق به خانواده گل ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) دارای اثرات درمانی زیادی است که یکی از مهم‌ترین آنها تقویت سیستم ایمنی می باشد در این مطالعه اثرعصاره هیدروالکلی سرخارگل بر پارامترهای خونی موش‌های کوچک آزمایشگاهی (گونهBalb/C) بررسی شده است. مواد و روش‌ها: در این تحقیق 48 موش در 6 گروه به طور تصادفی تقسیم شدند.گروه کنترل هیچ عصاره‌ای دریافت نکرد.گروه دارونما cc (placebo) 5/ 0 نرمال سالین به صورت یک روز در میان و 4 گروه تیماری به ترتیب عصاره با دوزهای ) mg/kg/2day50،100،200،300 ) به صورت تزریق درون صفاقی(IP) دریافت کردند. پس از آن از همه موش‌ها به روش خون‌گیری از قلب، نمونه خون گرفته شد. نتایج بدست آمده با نرم‌افزار آماری SPSS در سطح 05/0P< آنالیز گردید. بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد عصاره سرخارگل احتمالاً می‌تواند با افزایش در تعداد سلول‌های سفید خون باعث تقویت سیستم ایمنی شده و با افزایش در تعداد سلول‌های قرمز خون بر خون‌سازی موثر باشد. یافته‌ها: مطالعه پارامترهای خونی نشان دادکه تعداد کل سلول های سفید خون هر 4 گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌دار دارد(P<0.05). تعداد نوتروفیل‌ها در هر 4 گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی‌دار نشان داده است، اما تفاوت معنی‌داری در مونوسیت‌ها مشاهده نشد. تعداد سلول‌های قرمز خون در گروه‌های 1 و 2 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌دار دارد. در این مطالعه عصاره بر میانگین هموگلوبین، هماتوکریت و شاخص‌های سلول‌های قرمز خون(MCHC، MCH ،MCV هیچ اثر معنی‌داری را از نظر آماری نشان نمی‌دهد.}, keywords_fa = {سرخارگل، پارامترهای خونی، موش‌کوچک آزمایشگاهی}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-752-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-752-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Tajali, ali akbar and Pilehvar, babak and Mirazadi, zahr}, title = {Phonological effects on chemical composition of essential oil of Satureja hortensis L.}, abstract ={Background : Summer savory is an annual grass plant, with a branched stem with the length of 10 to 30 cm that is distinguishable from the similar species due to having grayish green appearance and its leaves are narrow and long. In recent years, the anti-viral, anti-inflammatory, antibacterial, antifungal, antispasmodic, stomach invigorator and digestion facilitator characteristics of this species have been proved. Materials and Methods: This study aimed to examine the type and amount of essence compounds in the summer savory was performed in two vegetative and reproductive phonological stages. To identify the amount of plant essence components a total of 30 samples were randomly taken from Shater Abad heights in two vegetative and flowering phonological stages and its essence was produced by Clevenger apparatus. GC/MS was used to identify essence constituents. In all spectra given by GC/MS, the Kovats index was calculated for each peak by the pattern of exiting the normal alkenes and spectrum inhibition index. Results: The total amount of plant essence in two phonological stages before flowering (vegetative stage) and after flowering (reproductive stage) was 0/5 and 0/4 percent (w/v), respectively. The number of compounds identified in the vegetative stage was 27 compounds and for reproductive stages was 19 compounds upon which nearly 98% of plant essence were identified. Conclusion: The results show that there is no significant difference in both vegetative and reproductive stages in terms of the type of main compounds of the summer savory essence, although the relatively large changes are seen in two phonological stages listed in terms of the numbers of identified compounds. Also the results obtained from this study showed that three main compounds of the summer savory essence are Thymol, gamma- Terpinene and Carvacrol, respectively, which their anti-bacterial, anti-fungal and antioxidant characteristics completely confirm the medicinal property and therapeutic effects of essence of this plant.}, Keywords = {Summer savory, Phonological stages, Thymol, Carvacrol, Gamma-Terpinene}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {51-57}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر روی درصد و ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مرتعی Satureja hortensis L.}, abstract_fa ={مقدمه: Satureja hortensis L گیاهی است علفی ، یک‌ساله دارای ساقه ای منشعب به طول 10 تا 30 سانتیمتر که به دلیل دارا بودن ظاهری به رنگ سبز متمایل به خاکستری ، ازگونه های مشابه قابل تشخیص می باشدو برگ‌های آن باریک و بلند است. در سال های اخیر خواص ضد ویروسی، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده و تسهیل کننده هضم این گونه به اثبات رسیده است. مواد و روش‌ها: این تحقیق با هدف بررسی نوع و مقدار ترکیبات اسانس گیاه مرزه تابستانه در دو مرحله فنولوژیک رویشی و زایشی انجام گرفت. جهت شناسایی میزان درصد ترکیبات اسانس گیاه تعداد 30 نمونه به طور تصادفی از ارتفاعات شاطر آباد در دو مرحله فنولوژیک رویشی و زایشی گیاه برداشت شد و اسانس آن توسط دستگاه کلونجر تهیه شد. جهت شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس از دستگاه GC/MSاستفاده شد در تمامی طیف های داده شده GC/MS از روی الگوی خروج آلکانهای نرمال و شاخص بازداری طیف ها ، اندیس کوواتس برای تک تک پیک ها محاسبه گردید. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان می دهد که از نظر نوع ترکیبات اصلی اسانس گیاه مرزه تابستانه در دو مرحله رویشی و زایشی تفاوت قابل توجهی ندارد، اگرچه از نظر تعداد ترکیبات شناسایی شده تغییرات نسبتا زیادی در دو مرحله فنولوژیک ذکر شده دیده می شود. همچنین نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که سه ترکیب اصلی اسانس گیاه مرزه تابستانه به ترتیب تیمول، گاما ترپینن، و کارواکرول می باشد که خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی آنها، خاصیت دارویی و اثرهای درمانی اسانس این گیاه را بطور کامل تایید می کند. یافته‌ها: میزان اسانس کل گیاه در دو مرحله فنولوژیک قبل از گل دهی(مرحله رویشی) و بعد از گل دهی(مرحله زایشی) به ترتیب 5/0 و 4/0 در صد(وزنی-حجمی) بود. تعداد ترکیبات شناسایی شده در مرحله رویشی 27 ترکیب و برای مرحله زایشی 19 ترکیب بود که بر اساس آن نزدیک به 98% اسانس گیاه شناسایی گردید.}, keywords_fa = {تیمول، کارواکرول، گاما ترپینن، مرحله فنولوژیک، مرزه تابستانه، Satureja hortensis}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-753-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-753-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Mohammadian, ali and Karamain, reza and Hashemi, seyed peim}, title = {Qualitative and quantitative comparison of essential oil of different ecotypes of Teucrium polium grown in Lorestan Province}, abstract ={Background : Teucrium polium is herbaceous, persistent and belongs to Lamiaceae family, Teucrium genus. Average plant height ranged from 10 to 40 cm. This plant contains compounds such as Terpenoide, Sapounin, Esterool, Flavenoied and Loukoantosianin and has antibacterial, but not significant antifungal, properties. Reduction in cholesterol, triglyceride and blood pressure, antioxidant, antifever, antipain, antiolseri and antispasmodic are among its medicinal properties. Materials and Methods: In this study some flowering branches of different ecotypes of Teucrium polium were selected by random systematic method. The essential oil was extracted by distillated water using the Clevenger method. Chemical compounds of essential oil were identified by GC and GC/MS, and the obtained data were analysis by SPSS ver. 19. Results: The data showed that there was significant difference between the amount of essential oil in different ecotypes of Teucrium polium, also there was significant difference(1%) between identified compounds into essential oils in different ecotypes. The main extracted compounds were :Germacrene- D, Farnesene-cis-b, -caryophyllene , Carvacrol,-pinene, bicyclogermacrene. Conclusion: The results showed that four species of Teucrium were predominant in Lorestan province including: Teucrium orientale, Teucrium polium, Teucrium melissoides, Teucrium stocksianum. Also the results showed that Kharramabad ecotype was higher in oil yield (0.6%) and number of essential compounds. The main compounds extracted in Kharramabad were: cavacrol,bicyclogermacrene, -pinene, -caryophyllene, farnesene-cis-b. So Khorramabad ecotype is suggested as a priority for production.}, Keywords = {Essential oil, Teucrium polium, Ecotype, Lorestan province}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {59-69}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {مقایسه کمی و کیفی اسانس اکوتیپ‌های مختلف مریم نخودی (Teucrium polium L. ) در رویشگاه های مختلف استان لرستان}, abstract_fa ={مقدمه: مریم نخودی گیاهی است از خانواده Lamiaceae متعلق به جنس Teucrium علفی، پایا، کرکدار و معطر با ارتفاع 40-10 سانتی‌متر، این گیاه حاوی مقادیری تانن، ترپنوئید، ساپونین، استرول، فلاونویید و لوکوآنتوسیانین است همچنین واجد اثرات آنتی‌باکتریال بوده ولی اثرات ضد قارچی‌بارزی ندارد . از خواص دارویی این گیاه می توان به اثرات کاهنده کلسترول و تری گلیسیرید و پائین آورنده فشارخون، آنتی‌اکسیدان، ضدتب و ضدمیکروب، ضددرد، آنتی اولسری، و آنتی اسپاسمودیک اشاره داشت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش از اکوتیپ های مختلف مریم نخودی سرشاخه های گلدار بصورت نمونه گیری سیستماتیک تصادفی تهیه گردید و به روش تقطیر با آب بوسیله دستگاه کلونجر اسانس آن استخراج شد سپس توسط دستگاه های GC و GC/MS ترکیبات شیمیایی آن شناسایی گردید.داده های بدست آمده توسط نرم افزار آماری Spss ver 19 مورد آنالیز قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج بررسی انجام شده نشان داد که 4 گونه از جنس Teucrium در استان لرستان رویش دارد که عبارتنداز:Teucrium orientale ، Teucrium polium، Teucrium melissoides ، Teucrium stocksianum پس از بررسی نتایج بدست آمده مشخص گردید که اکوتیپ خرم آباد از نظر عملکرد اسانس ( 6/0 درصد ) همچنین تعداد ترکیبات شیمیایی شناسایی شده موجود در اسانس از سایر اکوتیپ ها برتر می باشد .پس از آنالیز داده های مربوط به ترکیبات شیمیایی شناسایی شده اکوتیپ های مورد بررسی مریم نخودی در استان لرستان مشخص شد چنانچه اولویت تولید ترکیبات شیمیایی نظیر : cavacrol،bicyclogermacrene ، -pinene، -caryophyllene، farnesene-cis-bباشد اکوتیپ خرم آباد نسبت به سایر اکوتیپ ها معرفی و پیشنهاد می گردد.یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که بین مقادیر درصد اسانس اکوتیپ‌های مختلف مورد بررسی گونه دارویی مریم نخودی در سطح یک درصد اختلاف معنی‌داری وجود دارد. همچنین بین مقادیر ترکیبات شناسایی شده موجود در اسانس این گونه در رویشگاه های مختلف (اکوتیپ‌های متفاوت) اختلاف معنی‌داری در سطح یک درصد وجود دارد. ترکیبات اصلی اسانس اکوتیپ های مورد بررسی عبارتنداز: -pinene، bicyclogermacrene، carvacrol، -caryophyllene ،farnesene-cis-b ،germacren-D}, keywords_fa = {اسانس، مریم نخودی، اکوتیپ، استان لرستان.}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-754-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-754-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} } @article{ author = {Ismaili, ahmad and Eisvand, hamid reza and Rezaeinejad, abdollhosein and Sameey, kamran and Zabeti, seyed mahmo}, title = {Study of germination indices and characters and seed establishment of myrtus communis L.}, abstract ={Background : Myrtle is a shrub and has a many applications in medicinal industries. Although the myrtle can reproduce by cutting, its reproduction by seed will bring more advantages such as economic advantages and better regeneration in nature or agriculture. Regarding to the difficult seed germination of this plant and also the need for extension the cultivation, this study was conducted for determination of germination inhibitor factors. Materials and Methods: Mechanical scarifying (by sand paper) and chemical scarifying (by immerging the seeds in 98% sulfuric acid for 2 and 4 minutes and then 3 times rising in distilled water) were used against hardseeness (physical dormancy). Cold treatments (1 and 2 months) were used for physiological dormancy. All mentioned experiments were conducted based on randomized complete design with 3 replications. Results: Study of healthy seeds showed the existence of a dual dormancy including mainly hardseedness (76%) and physiological dormancy in a part. Percent of seedling establishment was higher in mechanical treatment in compare of chemical ones and acid treatments also had some adverse effects on seedling establishment and increased the abnormality (especially on roots and vigor). Conclusion: Separating the blank seeds and mechanical scarifying are the suggesting treatments to produce high seed germination and good establishment of seedling.}, Keywords = {Myrtle, Germination index, Seedling establishment, scarifying, Cold, Myrtus communis}, volume = {14}, Number = {2}, pages = {71-80}, publisher = {Lorestan University of Medical Sciences}, title_fa = {مطالعه شاخص‌ها و خصوصیات جوانه زنی بذر و استقرار دانه رست گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L)}, abstract_fa ={مقدمه: به دلیل اهمیت گیاه مورد در صنایع دارویی و همچنین کمک به احیای سریع‌تر این گیاه در طبیعت، کشت و کار آن از طریق بذر به عنوان روشی اقتصادی و کاربردی توصیه می‌گردد. با توجه به اینکه جوانه‌زنی بذر این گیاه مشکل می‌باشد و گسترش سطح زیر کشت و تولید بیشتر این گیاه را با مشکل مواجه می‌کند، از این رو در این پژوهش به بررسی عوامل ممانعت کننده جوانه زنی بذر این گیاه پرداخته شده است. بحث و نتیجه‌گیری: در این بررسی جداسازی بذرهای پوک و خراش دهی مکانیکی موجب حصول حداکثری جوانه زنی بذر و استقرار مطلوب گیاهچه‌ها شد. یافته‌ها: بررسی بذرهای سالم نشان داد که بیش از 76 درصدخواب آن ناشی از خواب فیزیکی و بقیه آن ممکن است مربوط به جنین و از نوع فیزیولوژیکی باشد. با وجودی که میزان جوانه زنی بذر در هر دو نوع خراش دهی تفاوت معنی داری نداشتند اما در مجموع استقرار گیاهچه های حاصل از تیمار خراش مکانیکی در مقایسه با خراش‌دهی شیمیایی بسیار بالاتر بود (88% در مقابل 55%) و خراش شیمایی اثرات مضری بر گیاهچه حاصله (خصوصاً بخش ریشه و بنیه آن) داشت. مواد و روش‌ها: برای رفع خواب فیزیکی (سخت پوستی) از تیمارهای خراش دهی مکانیکی (کاغذ سنباده) و شیمیایی (قرار دادن بذور در محلول اسید سولفوریک 98% به مدت 2 و4 دقیقه و سپس سه بار شستشو با آب مقطر)و برای رفع خواب فیزیولوژیک، یک و دو ماه سرمادهی اعمال گردید. این آزمایشها در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد.}, keywords_fa = {مورد، شاخص جوانه زنی، استقرار گیاهچه، خراش، سرما.Myrtus communis}, url = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-755-en.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-755-en.pdf}, journal = {Yafteh}, issn = {1563-0773}, eissn = {2981-0779}, year = {2012} }