چکیده: (۱۴۱۶۷ مشاهده)
نتیجه گیری: سرطان مری در بیماران لرستانی مطالعه شده از شایعترین سرطانهای گوارشی می باشد و پس از آن سرطان معده و کولون قرار دارند.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت توصیفی ـ مقطعی انجام شد و کلیه بیمارانی که از خرم آباد و اطراف در این مرکز تحت آندوسکوپی و کولونوسکوپی قرار گرفته و تحت بیوپسی قرار گرفته بودند بر اساس پاتولوژی نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و توزیع سرطانها بر اساس سن و جنس و محل درگیری و نوع پاتولوژی تعیین گردید.
یافته ها: از 3088 بیمار آندوسکوپی 408 نفر (2/13%) به سرطانهای مختلف گوارشی مری و معده و کولون مبتلا بودند. شایعترین محل سرطان در بین بیماران را سرطان مری با تعداد 216 نفر (93/52%) تشکیل می داد و سپس به ترتیب سرطان معده و کولون قرار داشتند کلیه سرطانها در مردان شایعتر از زنان بود. شایعترین فرم پاتولوژی در سرطان مری اسکواموس سل کارسینوما (SCC) و در معده و کولون آدنوکارسینوما بود.
مقدمه: سرطانهای گوارشی یکی از علل مهم مرگ و میر بیماران در جهان هستند و در کشور ما نیز یکی از علل مهم موربیدتی و مورتالیتی بیماران بوده و از شیوع نسبتا زیادی برخوردارند. شمال کشور ما در کمربند آسیایی سرطان مری قرار داشته و در مناطق دیگر کشور سرطان معده از شایعترین سرطانهای گوارشی می باشد. با توجه به شیوع نسبتا بالای سرطانهای گوارشی در لرستان و مشاهده موارد زیادی سرطان مری این تحقیق با هدف بررسی فراوانی سرطانهای مختلف گوارشی در یکی از مراکز آموزشی درمانی خرم آباد انجام گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/11/14 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1384/11/26