Mardani M, Seifi F, Ebrahimzadeh F. Nutritional assessment in hospitalized patients of orthopedic ward at hospital admission and discharge time in Shohadaye Ashayer hospital. yafte 2012; 14 (2) :5-12
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1182-fa.html
مردانی مهناز، سیفی فاطمه، ابراهیم زاده فرزاد. Nutritional assessment in hospitalized patients of orthopedic ward at hospital admission and discharge time in Shohadaye Ashayer hospital. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۱; ۱۴ (۲) :۵-۱۲
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۱۱۸۲-fa.html
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه
چکیده: (۱۰۶۱۱ مشاهده)
مقدمه: سوء تغذیه یک عامل مهم در افزایش مدت بستری در بیمارستان، عوارض ناشی از بیماری ها، هزینه های درمان و افزایش میزان مرگ و میر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه ای، حین بستری و زمان ترخیص بیماران بستری در بخش ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر در سال 1389 انجام شده است.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه میتوان گفت ارتباط آماری معناداری بین طول مدت بستری بیماران در بیمارستان و بروز و حتی شدت سوء تغذیه وجود دارد.
یافتهها: 7/12 درصد بیماران سوء تغذیه شدید، 4/7 درصد سوء تغذیه متوسط و 9/79 درصد سوء تغذیه خفیف داشتند. بین مدت بستری، جنس، کاهش وزن یک ماهه اخیر، سابقه جراحی قبلی با شدت سوء تفذیه ارتباط معنا دار آماری وجود داشت (05/0< P). بین سطح سواد، سن، وضعیت اقتصادی، بیماری زمینه ای، کاهش وزن شش ماه اخیر با شدت سوء تغذیه ارتباطی وجود نداشت (05/0> P).
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 283 بیمار بالای 18 سال بخش ارتوپدی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای که از قبل طراحی شده و حاوی 15 متغیر کمی و کیفی بود برای بیماران در دو مرحله تکمیل شد (حین بستری و حین ترخیص) وزن و قد بیماران حین بستری و در زمان ترخیص اندازه گیری و در پرسشنامه مکتوب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/2/22 | پذیرش: 1400/3/30 | انتشار: 1391/4/25