مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهمترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی میباشد که از نظر بالینی شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژنهای ویرولانس در سویههای سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونههای غذایی به روش Multiplex-PCR میباشد. |
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 بر روی 1250 نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه بهمنظور شناسایی ژنهای invA،ttrC، mgtC، spi4D و agfA انجام شد. |
یافته ها: در مجموع تعداد 60 سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 37 سویه از گوشت مرغ (6/61%) و 23 سویه از تخم مرغ (4/38%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژنهای mgtC و spi4D و برابر 6/51% و 3/1% میباشد. |
بحث و نتیجه گیری:ب بررسی ژنهای حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونههای غذایی به دلیل فراوانی شاخصهای ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسیهای اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونهای این ژنها در بین نمونههای مختلف میتواند مفید باشد. |
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |