Saki F, Beigi Boroujeni M, Sadoughi M A, Adeli O A. The effect of low dose (7.5 mg/kg) of Aspirin on ovary tissue during implantation period in mice (NMRI). yafte 2012; 14 (3) :85-90
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-808-fa.html
ساکی فاطمه، بیگی بروجنی ماندانا، صدوقی مهرانگیز، عادلی امیدعلی. بررسی اثر دوز پایین آسپرین ( mg/kg ۷/۵) بر بافت تخمدان در زمان لانهگزینی در موش سفید آزمایشگاهی نژاد NMRI. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۱; ۱۴ (۳) :۸۵-۹۰
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۸۰۸-fa.html
چکیده: (۱۱۹۸۰ مشاهده)
مقدمه: آسپرین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که با تأثیر بر روی پروستاگلاندینها در تکامل فولیکول ها و ساختار جسم زرد دخالت دارد. با توجه به این موضوع بررسی تأثیر دوز پایین آسپرین در زمان لانه گزینی ضروری به نظر می رسد که در تحقیق حاضر به آن پرداخته شده است.
بحث و نتیجهگیری: دوز پایین آسپرین(mg/kg5/7( در زمان لانه گزینی با افزایش تعداد جسم زرد بر روند حاملگی اثر مثبت داشته و باعث دوام جنین میشود، همچنین با افزایش مقاطع عروقی باعث خونرسانی بالا و افزایش کارایی تخمدان می شود.
یافتهها: وزن تخمدان در گروه کنترل gr077/0±3/1 و در گروه تجربی gr 24/0±55/3 و نیز حجم تخمدان در گروه کنترلmm3 19/0± 70/8 و در گروه تجربی mm3 17/0±20/9 بود. تعداد جسم زرد در گروه کنترل 15/0±2/6 و در گروه تجربی 15/0±21/12 شمارش شد)در هر سه مورد تفاوت معنی دار مشاهده شد). در خصوص مطالعات کیفی مربوط به مقاطع عروقی به نظر میرسد تعداد مقاطع عروقی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است.
مواد و روشها: موشهای ماده نژاد NMRI به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شده و در هر دو گروه بارداری کاذب القا شد، گروه تجربی تا روز 5/4 تحت تزریق با آسپرین قرار گرفت، سپس در روز 5/4 تخمدانها خارج شده، ابتدا حجم و وزن آنها اندازه گیری شد، سپس برش های سریالی تهیه و رنگآمیزی به روش H&E انجام گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/6/27 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1391/6/25