چکیده: (12074 مشاهده)
مقدمه: کوسهها از موجوداتی هستند که به ندرت سرطان میگیرند. تفاوت اصلی بین این حیوانات و سایر حیوانات، وجود بافت غضروفی زیاد در بدن کوسه است. از آنجایی که سیستم ایمنی نقش مهمی در دفاع از بدن علیه برخی از انواع سرطان دارد، اثرات تعدیل کنندگی ایمنی غضروف کوسه ماهی بر سیستم ایمنی موش و انسان مطالعه گردید.
مواد و روش ها: طی یک مطالعه تجربی، تأثیر دوزهای مختلف غضروف خالص کوسه بر تیتر آنتیبادی تولید شده علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) در موش Balb/c بررسی شد. تأثیر غضروف بر فعالیت کشندگی سلولهای کشنده طبیعی (NK) ، با تزریق این ترکیب به صفاق موش و سپس جداسازی سلولهای صفاقی حیوان و میزان فعالیت کشندگی آنها علیه رده سلولی K562 بررسی شد. از تست ترانسفورماسیون لنفوسیتی (LTT) برای ارزیابی اثر غضروف کوسه بر فعالیت تکثیری سلولهای تک هستهای خون محیطی انسان بهره گرفته شد.
بحث و نتیجه گیری: از آن جایی که غضروف کوسه میتواند سیستم ایمنی اختصاصی (سلولی و هومورال) را تقویت کند، از این ترکیب میتوان برای تقویت و به طور کلی تعدیل پاسخهای ایمنی استفاده کرد و احتمالاً تعدیل پاسخهای ایمنی در برابر تومور فراهم کننده نوعی مکانیسم است که عامل ابتلای کمتر کوسهماهی به سرطان میباشد.
یافته ها: غضروف خالص کوسه، پاسخ ایمنی هومورال علیه آنتیژنهای موجود در گلبول قرمز گوسفند را در موش Balb/c تقویت کرد، به طوری که در دوزmg/kg 100، تیتر هماگلوتینین را به (در مقایسه با تیتر در حیوانات گروه شاهد که غضروف مرغ دریافت کرده بودند) افزایش داد. غضروف کوسه و مرغ هر دو دارای تأثیر میتوژنیک بر لنفوسیتهای خون محیطی انسان هستند. غضروف خالص کوسه فعالیت NK را کاملاً سرکوب میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/10/26 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1385/10/25