Shahrokhi S, mohammad hasan Z, Ghazanfari T, Mohagheghi M A, Sheikhian A. The effect of oral consumption of shark cartilage on the cellular immune responses of cancer patients. yafte 2006; 8 (3) :15-21
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1021-fa.html
شاهرخی سمیه، زهیر محمد حسن زهیر، غضنفری طوبی، محققی محمدعلی، شیخیان علی. تأثیر مصرف خوراکی کپسولهای حاوی غضروف کوسه ماهی بر پاسخ ایمنی سلولی بیماران مبتلا به سرطان پستان. مجله علمی پژوهشی یافته. 1385; 8 (3) :15-21
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1021-fa.html
چکیده: (18755 مشاهده)
مقدمه: غضروف کوسه از جمله مکملهای دارویی مورد استفاده در درمان سرطان است که با مکانیسمهای متعددی سبب مهار رشد تومور میشود. مدارک علمی کمی در خصوص نحوه تأثیر آن بر سیستم ایمنی انسان وجود دارد، لذا در این مطالعه اثر آن را بر سیستم ایمنی سلولی بیماران مبتلا به سرطان پستان بررسی کردیم.
مواد و روش ها: پس از تهیه پودرغضروف کوسه و توزیع آنها در کپسولهای دارو، بستههای دارویی کدگذاری شدند. بیماران مبتلا به سرطان پستان علاوه بر هورمون درمانی، کپسولهای غضروف کوسه (گروه تست) و کپسولهای نشاسته (گروه کنترل) را طبق پروتکل درمانی مصرف کردند. قبل و بعد از دوره درمانی از آنان خونگیری شد. پس از جداسازی سلولهای تک هستهای خون محیطی گروه تست و کنترل و کشت آنها در آزمایشگاه، میزان IL-4 و IFNγ تولید شده توسط آنها به روش ELISA اندازهگیری گردید. درصد و نسبت سلولهای T-CD4+ و T-CD8+ خون محیطی آنها با فلوسایتومتری قبل و بعد از درمان ارزیابی شد.
بحث و نتیجه گیری: غضروف کوسه ماهی میتواند با تقویت سیستم ایمنی سلولی که اهمیت فوقالعادهای در دفاع
ضد توموری در بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد، به عنوان مکمل درمانی مناسبی در کنار درمانهای رایج این بیماران عمل کند.
یافته ها: مصرف غضروف کوسه سبب افزایش ترشح IFNγ و افزایش نسبت سلولهای T-CD8+ به T-CD4+در بیماران گروه تست در مقایسه با قبل از درمان شد. در حالی که تفاوت معنیداری در این پارامترها در گروه کنترل دیده نشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/10/26 | پذیرش: 1400/4/21 | انتشار: 1385/8/24