دوره 15، شماره 2 - ( 5-1392 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabzali S, Bakhtiyari S, Rostamzad A, Haghani K. A study of the anti-bacterial activities of Nerium oleander’s hydroalcoholic extract. yafte 2013; 15 (2) :53-59
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1266-fa.html
سبزعلی سمیه، بختیاری سالار، رستم زاد آرمان، حقانی کریمه. بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی خرزهره (Nerium oleander). مجله علمی پژوهشی یافته. 1392; 15 (2) :53-59

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1266-fa.html


چکیده:   (12394 مشاهده)
مقدمه: در طب باستانی اعراب و چین از گیاه خرزهره برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. در این تحقیق خواص ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی خرزهره بومی ایلام بر روی باکتری‌های بیماری‌زا مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که باکتری‌های گرم مثبت نسبت به عصاره خرزهره حساس‌تر از باکتری‌های گرم منفی می‌باشند. و با توجه به قطرهاله‌های عدم رشد باکتری‌ها می‌توان عنوان کرد که عصاره هیدروالکلی خرزهره اثر باکتری کشی قابل توجه بر باکتری‌های تحت مطالعه دارد. یافته‌ها: بیشترین تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه خرزهره در غلظت 76 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 76 میلی‌گرم مربوط به باکتری 2321E. faecalis (05/0p<) و کمترین قطر در همین غلظت مربوط به P. aeruginosa بود. نتایج نشان داد که کمترین میزان MIC مربوط به باکتری 1885S. aureus در غلظت 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده و بیشترین میزان MIC مربوط به باکتری E. coli و P. aeruginosa در غلظت 76 میلی‌گرم می‌باشد (05/0p<). مواد و روش‌ها: گیاه مذکور از کوههای زاگرس شهر ایلام جمع آوری و پس از شناسایی و نامگذاری، عصاره به روش ماسراسیون تهیه شد. غلظت‌های مختلف عصاره با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری‌ها تاثیر داده شد. از آنتی بیوتیک‌های تشخیصی به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. میزانMIC و MBC نیز مشخص شد.
متن کامل [PDF 379 kb]   (2211 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/5/5 | پذیرش: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb