دوره 15، شماره 2 - ( 5-1392 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12380 مشاهده)
مقدمه: در طب باستانی اعراب و چین از گیاه خرزهره برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. در این تحقیق خواص ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی خرزهره بومی ایلام بر روی باکتری‌های بیماری‌زا مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که باکتری‌های گرم مثبت نسبت به عصاره خرزهره حساس‌تر از باکتری‌های گرم منفی می‌باشند. و با توجه به قطرهاله‌های عدم رشد باکتری‌ها می‌توان عنوان کرد که عصاره هیدروالکلی خرزهره اثر باکتری کشی قابل توجه بر باکتری‌های تحت مطالعه دارد. یافته‌ها: بیشترین تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه خرزهره در غلظت 76 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 76 میلی‌گرم مربوط به باکتری 2321E. faecalis (05/0p<) و کمترین قطر در همین غلظت مربوط به P. aeruginosa بود. نتایج نشان داد که کمترین میزان MIC مربوط به باکتری 1885S. aureus در غلظت 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده و بیشترین میزان MIC مربوط به باکتری E. coli و P. aeruginosa در غلظت 76 میلی‌گرم می‌باشد (05/0p<). مواد و روش‌ها: گیاه مذکور از کوههای زاگرس شهر ایلام جمع آوری و پس از شناسایی و نامگذاری، عصاره به روش ماسراسیون تهیه شد. غلظت‌های مختلف عصاره با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری‌ها تاثیر داده شد. از آنتی بیوتیک‌های تشخیصی به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. میزانMIC و MBC نیز مشخص شد.
متن کامل [PDF 379 kb]   (2203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/5/5 | پذیرش: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.