دوره 17، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (4688 مشاهده)

مقدمه: شناسایی الگوهای غذایی غالب به روش تحلیل عاملی از طریق حصول یک تصویر کلی از رژیم غذایی افراد می‌تواند اطلاعات را در مورد وضعیت سلامتی کودکان در اختیار قرار دهد. هدف این مطالعه، تعیین الگوهای غذایی غالب و شناسایی عوامل اقتصادی-اجتماعی مؤثر بر آن‌ها در میان کودکان سنین دبستان روستایی شهرستان بیجار بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 255 کودک روستایی سنین دبستان شهرستان بیجار به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. دریافت‌های غذایی در طول یک سال گذشته و اطلاعات اقتصادی- اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفت. الگوهای غذایی غالب به روش تحلیل عاملی تعیین گردید و ارتباط آن‌ها با وضعیت عوامل اقتصادی-اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب سنتی، امروزی و مخلوط شناسایی شدند. بعد از تعدیل برای سن، جنس، قومیت و انرژی دریافتی افراد تعدیل شده بود سن مادر(05/0-00/0=CI، 03/0=b) یک ارتباط مثبت و سن پدر(01/0--05/0-=CI، 03/0-=b)، شغل کارگری برای پدر(03/0--44/0-=CI، 24/0-=b) و تحصیلات بالاتر والدین(05/0--35/0-=CI، 20/0-=b) یک رابطه منفی با الگوی غذایی سنتی داشتند. همچنین تحصیلات والدین بالاتر (44/0-11/0=CI، 27/0=b) یک ارتباط مثبت و سن مادر(00/0-06/0-=CI، 03/0-=b) یک ارتباط منفی با الگوی غذایی مخلوط داشت. بحث و نتیجه‌گیری: بعضی از متغیرهای اقتصادی-اجتماعی می‌توانند بر روی الگوی های غذایی غالب در میان کودکان روستایی اثرگذار باشد که از آن جمله می‌توان به سن مادر، میزان تحصیلات والدین، شغل پدر و وضعیت اقتصادی اشاره نمود.

متن کامل [PDF 277 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/9/30 | پذیرش: 1394/9/30 | انتشار: 1394/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.