دوره 18، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 12-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
چکیده:   (5700 مشاهده)

مقدمه: مهم‌ترین عوامل تأثیر گذار بر وضعیت تغذیه‌­ای کودک و بهبود آن کودک آگاهی، نگرش و عملکرد مادر در مورد تغذیه صحیح کودک خود است. این پژوهش به‌منظور سنجش میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مادران دارای کودکان 36-6 ماهه تحت پوشش مراکز بهداشت شهر خرم آباد در مورد نحوه تغذیه صحیح کودکان خود انجام گرفت.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی اطلاعات مربوط به 302 مادر دارای کودک 36-6 ماهه مراجعه کننده  به مراکز بهداشتی درمانی شهر خرم آباد از طریق پرونده‌های بهداشتی مادران و روش مصاحبه جمع آوری گردید و داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS21 و آزمون استقلال مجذور کای و ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسن مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ­ها: بر اساس یافته‌ها و امتیازات کسب شده توسط مادران 9/69% زنان دارای آگاهی خوب 9/69% دارای نگرش خوب و 6/64% دارای عملکرد خوب در مورد تغذیه صحیح کودکان خود بودند. بین سطح نگرش و تحصیلات مادر، تحصیلات همسر، شغل مادر ارتباط معنی دار وجود داشت. بین سطح عملکرد و تحصیلات همسر، شغل همسر، تعداد فرزند، رتبه تولد ارتباط معنی دار وجود داشت. رابطه معنی داری بین میزان توجه به رسانه‌های گروهی با نمره آگاهی و نگرش وجود نداشت اما با عملکرد ارتباط معناداری داشت. بین سطح آگاهی و تحصیلات مادر، تحصیلات همسر، شغل مادر، شغل همسر، درآمد، تعداد فرزند و رتبه تولد ارتباط معنی دار وجود نداشت.

بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج مطالعه مذکور، میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در سطح خوبی است ولی با توجه به نقش بالقوه پدر خانواده در عملکرد مادر لزوم اجرای برنامه‌های آموزشی با محوریت خانواده در مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستان‌ها و رسانه‌های گروهی است.

متن کامل [PDF 195 kb]   (2252 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/6/15 | پذیرش: 1395/6/15 | انتشار: 1395/6/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.