دوره 18، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 94-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده:   (5683 مشاهده)

مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهم‌ترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی می‌باشد که از نظر بالینی ‏شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن‌های ویرولانس در سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس ‏جدا شده از نمونه‌های غذایی به روش ‏Multiplex-PCR‏ می‌باشد.‏

مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 بر روی 1250 نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه به‌منظور شناسایی ژن‌های invA،ttrC، mgtC، spi4D و agfA انجام شد.

یافته ­ها: در مجموع تعداد 60 سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 37 سویه از گوشت مرغ (6/61%) و 23 سویه از تخم مرغ (4/38%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژن‌های mgtC و spi4D و برابر 6/51% و 3/1% می‌باشد.

بحث و نتیجه ­گیری:ب بررسی ژن‌های حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونه‌های غذایی به دلیل فراوانی شاخص‌های ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسی‌های اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونه‌ای این ژن‌ها در بین نمونه‌های مختلف می­تواند مفید باشد.

متن کامل [PDF 235 kb]   (3116 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/9/29 | پذیرش: 1395/9/29 | انتشار: 1395/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.