دوره 20، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 31-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


،گروه بهداشت حرفه‌ای، مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران
چکیده:   (21922 مشاهده)

مقدمه: بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام گرفته است، علت بیش از نیمی از غیبت‌های محیط کار و دلیل یک‌سوم درخواست غرامت‌های ناشی از کار را اختلالات اسکلتی عضلانی تشکیل می‌دهند. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی و ارزیابی ریسک ابتلا به این اختلالات در جوشکاران شهر خرم‌آباد انجام شده است.
مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش سرشماری بر روی 170 نفر از جوشکاران شهر خرم‌آباد انجام شده است. میزان شیوع علائم اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک بررسی شد. به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی از روش QEC استفاده شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از شاخص آمار مرکزی و آزمون t انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی به ترتیب در نواحی کمر (70%)، زانو (1/54%) و تنه (50%) بالاترین میزان را دارد. نتایج ارزیابی به روش QEC نشان داد که 8/83% از موارد، سطح ریسک ابتلا به اختلالات بالا و بسیار بالا دارند.
بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین جوشکاران مورد مطالعه بالا است و همچنین ریسک ابتلا به این اختلالات نیز بالا می‌باشد. بر اساس نتایج به دست آمده، از علل ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در شغل جوشکاری می‌توان به پوسچر نامطلوب، بلند کردن و حمل دستی بار و خمش و پیچش کمر اشاره کرد. افزون بر این نتایج، این مطالعه نشان داد که روش QEC می‌تواند نتایج قابل اعتمادی را ارائه دهد.

متن کامل [PDF 221 kb]   (2547 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ایی
دریافت: 1396/3/8 | پذیرش: 1397/1/29 | انتشار: 1397/1/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.